La consellera de Justícia, Montserrat Tura (PSC), va apreciar ahir que no cal que els tres socis que formen el Govern -socialistes, ERC i ICV-EUiA- procedeixin a revisar l'acord d'Entesa, el document que van rubricar fa dos anys i va reeditar el tripartit.

"L'acord d'Entesa fet està, i atorga una majoria parlamentària, la que sustenta avui el Govern de Catalunya, i no cal, des de la nostra manera d'entendre'l, la revisió", va dir en roda de premsa després del Consell Executiu. Va afegir que el "criteri" que es va signar el document segueix "vigent", que és "l'existència d'un govern de progrés a Catalunya".

En canvi, va advocar per continuar "avaluant permanentment" el pla d'actuació del Govern, com es fa periòdicament. "És evident que a meitat mandat s'avaluarà, i a més amb balanç positiu a nivell de materialització", va precisar.

Va assegurar que a la reunió d'ahir "no s'ha comentat" la qüestió sobre la revisió de l'acord d'Entesa, alguna cosa que durant els últims dies han defensat des d'ERC, ICV i EUiA, i sobre el que el PSC es va manifestar dilluns disposat a "parlar", segons va declarar el seu secretari d'Organització i Finances, José Zaragoza.

Tura va advocar per "diferenciar clarament" l'acord d'Entesa i el pla d'acció de Govern, i va considerar que el segon ja ha anat transformant-se i adaptant-se a les noves circumstàncies socioeconòmiques.