Mas ha admès que la crisi no és només a Catalunya, però ha precisat que a Catalunya i a l'estat espanyol, la situació és pitjor que a la resta d'Europa. Mas també ha dit que entén que el president Montilla animi a consumir a qui ho pugui fer però s'ha mostrat més partidari que en un sistema modern es respecti la llibertat de cadascú. Mas ha insistit que cal fer difícil la vida al govern estatal si no compleix els seus compromisos de finançament amb Catalunya.

Artur Mas ha dit en una entrevista a COM Ràdio que CiU es fa un tip de fer propostes per combatre la crisi tant a Madrid com a Catalunya i que moltes no són acceptades però algunes si. Mas ha assegurat que es troben amb un govern socialista a Madrid i a Catalunya 'que els costa molt de reaccionar, no aconsegueixen que els diners tornin a circular perquè l'economia torni a reactivar-se', ha afirmat.

Artur Mas ha afirmat que la missió que té CiU és que no ha d'acceptar cap sistema de finançament que no compleixi íntegrament l'Estatut. 'Qui ho ha de complir és el govern central i qui ho ha d'exigir són les forces polítiques catalanes. Mas ha assegurat que 'Nosaltres no tenim perquè acceptar qualsevol situació. Si un govern no compleix amb els seus compromisos i no compleix una llei el que s'ha de fer és combatre aquest govern. No se li pot fer la vida fàcil.', ha assegurat. També ha afegit que creu que s'hauria d'haver actuat abans, plantant cara als pressupostos a Madrid. 'Hi ha 25 diputats del PSC, però que a Madrid és com si no hi fossin. Si haguessin actuat, Zapatero s'hauria vist obligat a complir la llei.', ha assegurat.

El president de CiU ha reiterat que dóna una importància relativa a les enquestes però ha explicat que totes diuen que CiU guanyaria amb molta claredat les eleccions, que el tripartit està en la frontera de sumar o no sumar, 'i per tant hi ha un risc de que el tripartit es pugui tornar a formar', ha dit, tot afegint que hi ha la possibilitat de tombar-lo. Mas ha insistit en la idea que tot i el poder que té el PSC, 'que mana a tot arreu, hi ha una gran concentració de poder actualment', apuntava, mai aquest poder havia estat 'tan inútil' des d'aquest punt de vista. 'Sembla curiós que amb tot aquest poder, el partit socialista, no puja, està ancorat allà on estava el 2006', ha conclòs.

Artur Mas ha dit que de pactes no cal parlar-ne fins després de les eleccions 'a menys que no tinguis decidit a priori amb qui pactaràs', ha assegurat. També ha explicat que s'estimaria més una majoria suficient de CiU de forma que si quedessin primers no se li pugui discutir al govern la força necessària per governar. 'Conegut el resultat electoral veurem quina combinació és la millor per aplicar al màxim el teu programa. Dins el partit hi ha gent més partidària amb el PSC, hi ha gent més partidària de pactar amb ERC, n'hi ha que són partidaris de pactar amb els dos' ha afirmat, tot afegint que si hi ha l'esforç de mobilització que cal, se li pot donar el tomb a la situació.