05 de juny de 2011
05.06.2011
Protesta dels 'indignats'

ICV demana vídeos i fotos de les càrregues dels Mossos

La formació ecosocialista vol utilitzar el material per rebatre Felip Puig en la seva compaixença al Parlament

04.06.2011 | 20:34

Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa està fent una crida a les xarxes socials per recollir vídeos i fotografies de la intervenció dels Mossos d'Esquadra durant la càrrega policial contra els "indignats" acampats a la plaça Catalunya de Barcelona. Els ecosocialistes volen que tots aquells que disposin d'aquest material el facin arribar al grup parlamentari perquè ICV-EUiA el pugui fer servir per intentar rebatre els arguments del conseller d'Interior, Felip Puig, en la propera compareixença que farà dimecres al Parlament.

El diputat d'ICV-EUiA en el Parlament de Catalunya, Jaume Bosch, ha explicat que el seu grup parlamentari demanarà a la mesa de la Cambra catalana poder servir-se de documents gràfics -vídeos i fotografies, bàsicament- durant la intervenció que farà el pròxim dimecres a la comissió d'Interior durant la compareixença del conseller de la matèria, Felip Puig.

Així mateix, Bosch ha explicat que la seva formació portarà la seva crida a Facebook i Twitter perquè els enviïn imatges i enregistraments de la gent que va estar enmig de les càrregues policials que es van donar a la plaça de Catalunya el passat divendres 27 de maig.

El diputat ecosocialista pretén "rebatre" així les "acusacions del conseller d'Interior que van ser els indignats els que van provocar amb violència a la brigada mòbil després que hagi anunciat que utilitzarà imatges de l'operatiu del passat divendres a la plaça gravades des dels helicòpters que sobrevolaven la ciutat comtal", explica en un comunicat. "Creiem que tenim el mateix dret d'ajudar-nos de material gràfic en cas que el conseller utilitzi aquests recursos durant la compareixença", ha detallat Bosch. Tot i això, el diputat d'Iniciativa ha descartat utilitzar imatges si el titular d'Interior tampoc ho fa.

Els Mossos acusen ICV-EUiA d'"irresponsables"

L'associació que agrupa els comandaments dels Mossos d'Esquadra, Apesme, ha carregat durament contra la intenció d'ICV-EUiA d'utilitzar vídeos i fotografies de la càrrega policial contra els "indignats" de la plaça Catalunya. "Greu irresponsabilitat política", "instrumentalització de la Policia per interès partidista", "posar permanentment el cos sota judici mediàtic", o "estratègia de desgast absolut de la Policia" són alguns dels qualificatius que Apesme atribueix a ICV-EUiA i a la seva crida per recopilar aquestes imatges a través de Facebook i Twitter. Per això, l'associació ha reclamat als ecosocialistes "una reflexió profunda" perquè abandoni aquesta actitud.

El president de l'Associació Professional de l'Escala Superior dels Mossos d'Esquadra (Apesme), Joan Figuera, ha emès un dur i contundent comunicat per intentar que ICV-EUiA deixi de costat la seva intenció de fer servir imatges de la càrrega policial a la plaça de Catalunya de Barcelona per arremetre contra el conseller d'Interior, Felip Puig, en la comissió parlamentària de dimecres vinent. Figuera considera que és "una greu irresponsabilitat política" que, "una vegada més", ICV-EUiA "vulgui instrumentalitzar la policia nacional de Catalunya per a interessos partidistes".

"Aquesta formació que fins fa pocs mesos era la màxima responsable de la seguretat ciutadana i l'ordre públic a Catalunya, no va saber aplicar de manera correcta quines havien de ser les polítiques de seguretat que han de guiar l'actuació policial", ha retret el president d'Apesme als ecosocialistes, als que atribueix que amb "una pretesa política de transparència, van provocar en el seu dia que la policia de la Generalitat estigues permanentment sota el judici mediàtic", per episodis com els de les dependències dels Mossos al districte de Les Corts o les actuacions policials amb les mobilitzacions contra el Pla Bolonya.

Per Figuera, "de nou ens trobem que es vol continuar amb aquesta tàctica, ara des de l'oposició", i per això, el president d'Apesme ha demanat "responsabilitat a tots els partits polítics" i ha volgut recordar "que els membres de la Policia de la Generalitat i els seus comandaments han de poder treballar sense ingerències externes d'aquest tipus". "S'ha de deixar la Policia fora de la instrumentalització del debat polític legítim", ha criticat Figuera.

En aquest sentit, el president de l'associació dels comandaments dels Mossos ha demanat al diputat Jaume Bosch -que és qui ha anunciat les intencions d'ICV-EUiA- i a la seva formació "una reflexió profunda abans de continuar amb aquesta estratègia de desgast absolut de la nostra Policia, que no contribueix gens a apaivagar i resoldre una situació social de fons, que és realment on s'ha de treballar per cercar solucions des de l'àmbit polític".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema