El candidat de la CUP a la Generalitat, David Fernández, va comparar ahir el president de la Generalitat, Artur Mas, amb Evita Perón. "La independència no és una cosa d'un partit, és del poble. Això és el frau de la independència, Artur Mas fa una campanya d'Evita Perón", va afirmar Fernández en una entrevista a RAC-1 recollida pel digital e-notícies.

"Si per assolir la independència hem de coincidir uns minuts amb la nostra burgesia nacional, ho farem", va afirmar Fernández. "I si per millorar socialment hem de coincidir amb Vallecas, o amb l'Andalusia revolucionària, o amb l'Espanya més rebel, també ho farem", va afegir.

Per a Fernández, Catalunya és un país que, si fos sobirà, no estaria dins de l'OTAN, tot considerant que "són les guerres que provoquen els rics, que van a l'Iraq a buscar petroli".

Pel que fa a l'euro, va considerar-lo una "imposició neoliberal", i va considerar que hi ha vida més enllà d'aquesta moneda. Fernández va assegurar que hi ha països que n'estan fora i va recordar que Catalunya ha sobreviscut a dictadures i compta amb una forta economia cooperativista.