El president del Govern, Mariano Rajoy, va reafirmar ahir la seva disposició a parlar amb el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, encara que no sobre un referèndum independentista, i ha subratllat que parlar d'allò que interessa els ciutadans «sempre té sentit». «Dialogar sempre té sentit i, per tant, jo estic disposat a dialogar amb el senyor Puigdemont», va respondre Rajoy en una roda de premsa a Moncloa en ser preguntat per si espera alguna petició formal del president català per mantenir una reunió pública i si aquesta tindria sentit. Va recalcar que el Govern ja està dialogant «intensament» amb la societat catalana i ha insistit que seria bo parlar amb el president de la Generalitat de les «coses que de veritat preocupen la gent».

Les signatures, recurs final

Per la seva banda, Carles Puigdemont, esgrimirà les adhesions que reculli el manifest del Pacte Nacional pel Referèndum en un últim intent de convèncer el cap de l'Executiu central, Mariano Rajoy, perquè s'assegui a negociar els termes d'un referèndum sobre la independència.

La portaveu parlamentària de la CUP, Anna Gabriel, va assegurar ahir que la seva formació manté la «confiança» en el Govern de Carles Puigdemont, però ha exigit «claredat i lleialtat» per «aclarir qualsevol ombra de dubte» sobre la «voluntat de celebrar un referèndum» en els pròxims mesos.