La ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, ha anunciat aquest dijous 27 d'agost un "acord total" amb les comunitats autònomes per coordinar les mesures de la 'tornada a l'escola', durant la roda de premsa posterior a la Conferència Sectorial Conjunta que ha celebrat conjuntament amb els ministres de Sanitat, Salvador Illa, i Política Territorial, Carolina Darias.

Segons ha recalcat, s'ha acordat una activitat lectiva presencial per a tots els nivells i etapes del sistema, prioritzant-per als més petits fins a 2n curs d'ESO. Així mateix, els centres es mantindran oberts durant tot el curs escolar, amb el servei menjador i el servei de suport a menors amb necessitats especials i en situació de vulnerabilitat.

Les 15 mesures, al detall:

1. Les màscares seran obligatòries de forma general a partir dels sis anys. Es recomana l'ús en nens de tres a cinc anys quan viatgin en transport escolar.

2. La distància física de referència entre alumnes serà un metre i mig.

3. Control de temperatura a alumnes i professors abans de cada jornada.

4. Neteja freqüent de mans almenys cinc vegades al dia.

5. Millora de la ventilació de les aules com a mínim abans i després de cada sessió. S'està estudiant la possibilitat de deixar les finestres obertes durant tot el dia.

6. Més neteja dels centres. Control de la higiene i la desinfecció en banys, zones comunes i llocs de major ús.

7. Es nomenarà una persona que vetllarà pel compliment dels protocols i controlarà l'aparició de possibles brots.

8. Creació de grups bombolla per evitar el contacte entre nens d'altres classes en el primer cicle de Primària

9. Prioritzar la volta a les classes de forma presencial almenys fins a segon de l'ESO

10. Reducció de la plantilla de treballadors del centre al mínim imprescindible. Afavorir la realització d'activitats telemàtiques

11. Els centres estaran oberts tot el curs, igual que els menjadors o els serveis per a alumnes amb necessitats especials.

12. Distància de seguretat en els menjadors excepte entre els integrants dels grups bombolla. Cada nen mantindrà sempre un lloc fix al menjador tot l'any

13. Formació als professors i els infants en matèria de seguretat sanitària

14. Reducció de les ràtios de nens per classe. Augment de la contractació de professors.

15. Només es permetrà la suspensió de l'activitat lectiva presencial a les autonomies quan es donin situacions excepcionals, es comuniqui al ministeri de Sanitat i amb acord de Consell Interterritorial del Servei Nacional de Salut.