Les xifres de la pandèmia a Catalunya continuen empitjorant i això es reflecteix en els centres educatius, on s’està detectant un repunt de contagis. Ahir hi havia quatre col·legis tancats (dues escoles bressol i dues escoles rurals o ZER). A més, es va registrar un brot al col·legi Pompeu Fabra de Mollerussa (Lleida), que va obligar a confinar 430 alumnes d’infantil i primària, segons va confirmar l’escola a El Periódico, del mateix grup editorial que Diari de Girona.

De moment, en aquest darrer centre s’han detectat 11 positius: 6 estudiants i 5 professors. Aquestes xifres poden anar a l’alça perquè s’està fent un cribratge massiu. Tot i això, l’escola no ha tancat, segons el Departament d’Educació, perquè els professors, tots vacunats, hi van per impartir classes en línia a l’alumnat. A més, tots aquells nens immunitzats -que han passat la covid, perquè no tenen l’edat per rebre la vacuna- poden anar a l’escola. La realitat és que els menors segueixen les classes des de casa. La previsió, si no hi ha més positius, és que es recuperi la normalitat el dimarts 23 de novembre, encara que avui ja tornarà algun grup dels confinats primer.

Els centres que sí que han tancat, segons recull el web Traçacovid de la Generalitat que compila totes les dades, són l’escola La Roca ZER de Sarroca (Lleida), on hi ha 13 persones confinades i un positiu detectat; l’escola bressol El Cargol d’Avinyonet del Penedès (Barcelona), amb 13 confinats i un positiu); l’escola Santa Bàrbara ZER Els Castells de Vidrà, amb 19 confinats i 3 positius, i la guarderia Els Putxinel.lis de Montesquiu, amb 17 confinats i 7 positius, totes dues a Osona.

El 0,10% del total

Un dels col·legis més afectats per un brot és el Puresa de Maria de Sant Cugat del Vallès, que la setmana passada va confinar 348 persones i que ahir encara tenia 151 confinats, 217 menys que dimarts. En els darrers 10 dies s’ha detectat, després d’un cribratge massiu, 57 positius (52 alumnes i 5 docents). Segons les últimes dades, ahir a Catalunya hi havia 71 grups escolars confinats, 7 més que dimarts, el 0,10% dels aproximadament 72.000 totals.