Diari de Girona

Diari de Girona

Borràs va mantenir la contractació menor a la ILC tot i l’avís de la Generalitat

La Intervenció General va alertar la presidenta del Parlament que n’abusava quan dirigia la institució

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, va ordenar mantenir la contractació menor en la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) quan la Intervenció General de la Generalitat ja l’havia avisat de l’abús d’aquesta figura i li havia recomanat que recorregués a un altre procediment amb més concurrència.

Així ho detalla Roger E., funcionari de la ILC i imputat en la mateixa causa en què s’investiga Borràs per l’adjudicació irregular de 18 contractes fraccionats a un amic quan dirigia l’entitat, en l’escrit que ha dirigit al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per demanar-li que s’arxivi el cas contra ell.

L’investigat, que en el seu dia es va acollir al seu dret a no declarar, va sol·licitar fer-ho voluntàriament fa unes setmanes davant del jutge del TSJC Jordi Seguí, a qui va lliurar dos àudios que li havia enviat Borràs, en un dels quals la investigada li demanava que li remetés tots els contractes adjudicats al seu amic Isaías Herrero, l’endemà que aquest fos detingut pels Mossos d’Esquadra.

En el seu escrit de petició d’arxiu, al qual ha tingut accés Efe, Roger E. nega que tingués cap responsabilitat en la contractació de la Institució de les Lletres Catalanes i manté que aquesta gestió estava en mans de Borràs, que assenyalava els conceptes de cada projecte i li donava indicacions precises sobre la seva adjudicació.

Compartir l'article

stats