Xuclà defensa la seva tesi doctoral sobre política exterior i partits

L’exvicepresidenta Carmen Calvo va presidir el tribunal a la Facultat Blanquerna de la Universitat Ramon Llull

D'esquerra a dreta, De Azeredo, Xuclà, Calvo, Carbonell i Sáez.

D'esquerra a dreta, De Azeredo, Xuclà, Calvo, Carbonell i Sáez. / DdG

DdG

L’advocat olotí Jordi Xuclà Costa, també col·laborador de Diari de Girona, va defensar la seva tesi doctoral divendres 27 de gener a l’edifici de recerca de la Facultat Blanquerna de Comunicació i Relacions Internacionals de la Universitat Ramon Llull de Barcelona. El títol de la tesi que va presentar fou «L’impacte de la política exterior en la conformació de les identitats partidistes a Espanya»

Xuclà, que va desplegar la seva carrera política a les Corts Generals, Senat i Congrés del Diputats, en representació del districte electoral de Girona i per CiU, exposà la seva documentada investigació al llarg de mitja hora llarga, donant pas a les intervencions dels membres del tribunal que el va avaluar, així com també rèpliques i contrarèpliques entre el doctorand i el Tribunal. Van ser tres hores i escaig de debat sobre la tesi i la política exterior d’Espanya.  

El tribunal el presidia la catedràtica de Dret Constitucional i antiga ministra i vicepresidenta del Govern d’Espanya, la Dra. Carmen Calvo Poyato, i també hi eren el Dr. José Alberto de Azeredo Ferreira Lopes, catedràtic a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Catòlica de Lisboa i antic ministre de Defensa de Portugal, i el Dr. Josep Maria Carbonell Abelló, catedràtic emèrit i exdegà de la Facultat Blanquerna i actual president de la seva Fundació. La tesi l’ha dirigit el Dr. Ferran Sáez Mateu, professor titular de l’esmentada Facultat. 

A l’acte de defensa de la tesi hi assistiren nombrosos doctors de la mateixa Universitat i d’altres de Barcelona, professors de Blanquerna, alumnes i família i amics de Xuclà.