Ponsatí no compareixerà al Suprem: "Ja ha arribat a Brussel·les o està de camí"

L'eurodiputada de Junts està acusada de desobediència per la seva implicació en l'1-O

Ponsatí, ensenyant l'acreditació al mosso que l'havia de detenir, al costat de Boye.

Ponsatí, ensenyant l'acreditació al mosso que l'havia de detenir, al costat de Boye. / Gerard Escaich Folch/ACN

ACN

L'advocat de Clara Ponsatí, Gonzalo Boye, ha confirmat que l'eurodiputada de Junts no compareixerà al Tribunal Suprem aquest matí. "Ja ha arribat a Brussel·les o està de camí", ha dit en una entrevista a TV3. L'eurodiputada està acusada de desobediència per la seva implicació en l'1-O i ha estat citada a les 11 hores.

Ponsatí ha passat la Diada de Sant Jordi a Catalunya i ja va avançar que aquest dilluns té feina i estarà treballant. Segons ha explicat Boye, una companya advocada seva serà al Suprem per explicar l'escrit que han presentat davant del tribunal. "Si fos delicte estaria prescrit", ha insistit Boye.

Ponsatí va tornar a Catalunya el 28 de març travessant la frontera francoespanyola sense entregar-se a les autoritats després de cinc anys a l'exili. Després d'explicar en roda de premsa que no pensava fer "cap pacte amb l'Estat" arran de la derogació del delicte de sedició, l'eurodiputada va ser detinguda a la plaça de la Catedral de Barcelona pels Mossos d'Esquadra, que la van portar directament a la Ciutat de la Justícia.

Posteriorment, va quedar en llibertat, però Llarena la va citar a declarar a Madrid el 24 d'abril. Ponsatí, que té immunitat europarlamentària provisional, va assistir al ple del Parlament Europeu el 25 d'abril.