Mor una dona al caure-li a sobre una palmera al barri del Raval de Barcelona

Una imatge del carrer on ha tingut lloc l'accident mortal

Una imatge del carrer on ha tingut lloc l'accident mortal / Google Street View

DdG

Una dona de 20 anys ha mort aquest dijous al caure-li a sobre una palmera al carrer Joaquim Costa del barri del Raval de Barcelona, han confirmat fonts policials a Europa Press. Està situada en una placeta a la cruïlla de Joaquim Costa i Peu de la Creu, anomenada Emili Vendrell.

L’avís s’ha rebut a les 16.00 hores i s’han desplaçat al lloc dels fets tres dotacions de Bombers, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEC), la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, que es faran càrrec de la comitiva judicial, segons han explicat fonts de l’Ajuntament.

La palmera s’ha partit per causes que encara es desconeixen i ha impactat també contra un camió de BCNeta. És l’única palmera plantada en aquesta placeta, on la resta d’arbratge és d’altres espècies.

L’alcaldessa accidental de Barcelona, Maria Eugenia Gay, ha titllat la situació de “tràgica”, traslladant el “més sentit condol” a la família i amics de la víctima. D’altra banda, ha explicat que els Mossos d’Esquadra han obert una investigació i que el consistori ha encarregat un estudi d'urgència per aclarir les causes de la caiguda de la palmera.

Gay també ha afegit que demà a les 9 del matí es farà una reunió amb totes les persones implicades amb l’objectiu de “treballar conjuntament” per poder aclarir els fets i donar “més informació”. Per la seva banda, el cap de servei dels Bombers de Barcelona, Joan Carles Cejalvo, ha detallat que a la trucada rebuda ja s’alertava que la caiguda de l’arbre havia afectat una persona.

Tot i arribar al lloc en pocs minuts, la noia ja havia rebut danys importants, “incompatibles amb la vida”, motiu pel qual els Mossos i la comitiva judicial s’han fet càrrec de les tasques. Posteriorment s’ha retirat el vehicle atrapat a la palmera per poder normalitzar la circulació del tram afectat. “Actualment no tenim cap indici de què ha pogut passar”, ha insistit Cejalvo, afegint que tampoc disposen d'informació relativa al manteniment de la palmera.