L'ANC registra al Parlament una petició per rebutjar els pactes d'investidura signats per Junts i ERC

L'entitat torna a reclamar l'aixecament de la suspensió de la declaració unilateral d'independència

L'ANC demana al Parlament que aprovi una resolució rebutjant els pactes amb l’Estat. Parlament de Catalunya

L'ANC demana al Parlament que aprovi una resolució rebutjant els pactes amb l’Estat. Parlament de Catalunya / Francesc Voltas (ACN)

ACN

L'Assemblea Nacional Catalana ha entrat una petició al registre del Parlament on demana a la cambra que rebutgi els pactes d'investidura del govern espanyol. La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, considera que els acords entre ERC i Junts amb el PSOE per fer president Pedro Sánchez són una "espanyolització de Catalunya". L'entitat també ha reclamat tenir un estat propi per acabar amb la repressió, és "l'única via", ha dit. Aquest dimecres al matí, Dolors Feliu ha registrat el document que també reclama una resolució per impulsar un "pacte per la independència" i aixecar la suspensió de la declaració unilateral d'independència del 2017. Ho ha fet acompanyada d'una cinquantena de persones que s'han concentrat a les portes del Parlament.

"Necessitem un pacte per la independència de Catalunya, no un pacte per governar l'Estat espanyol". Així de taxativa ha estat Feliu davant el Parlament en el mateix moment que Junts anunciava el pacte amb el PSOE per investir Pedro Sánchez. La presidenta de l'entitat independentista ha afirmat que els pactes d'investidura pretenen "abandonar la idea de la independència" i ha lamentat que l'autodeterminació i la independència siguin les "grans absents" de la negociació.

Amb la petició entrada, Feliu ha reconegut que de moment no tenen el suport de cap dels partits independentistes. "Si haguéssim d'esperar que els partits polítics estiguessin d'acord amb nosaltres, no faríem mai res", ha vaticinat.

Feliu ha insistit que la repressió acabarà amb un estat propi, "assumint l'1 d'octubre i la nostra sobirania", i no fent acords amb l'Estat espanyol. La líder de l'ANC ha demanat també "reaccionar" a les manifestacions contra l'amnistia i Catalunya, així com al cas de l'Audiència Nacional contra Tsunami Democràtic. En aquest sentit, ha acusat la judicatura "d'intentar que la repressió no defalleixi" i que sigui "més gran". "No anem per bon camí si només donem ales a l'espanyolisme", ha sentenciat Feliu.