Els Mossos donen per desallotjades les cases ocupades del Kubo i la Ruïna a l’entorn de la plaça Bonanova

Baixen l’última persona que quedava penjada de les set que han localitzat a l’interior

ACN

Els Mossos d’Esquadra han donat per desallotjades les cases ocupades del Kubo i la Ruïna a l’entorn de la plaça Bonanova de Barcelona. Els agents han baixat ja l’última persona que quedava penjada de la façana del Kubo. N’han baixat tres més del terrat de la Ruïna amb una grua dels Bombers de Barcelona. Els agents han trobat set ocupes a l’interior dels immobles. Han estat unes cinc hores de desallotjament que, segons ha apuntat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, s’ha produït “amb èxit i sense incidents remarcables”. També ha fet una primera valoració a xarxes l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que ha visitat el CECOR i ha aplaudit la tasca de tots els cossos intervinents. Un agent ha resultat ferit lleu a l'esquena.

“Han actuat amb professionalitat i respecte, garantint en tot moment la protecció i seguretat de la ciutadania a la zona de l’actuació”, ha afegit Collboni.

Elena ha visitat la zona, juntament amb el director general de la Policia, Pere Ferrer, i el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, per felicitar els agents que han intervingut en el dispositiu. Alguns s’han fet fotografies amb les cases al darrere després d’acabar la feina.

Els Mossos d’Esquadra han començat el desallotjament a les sis. Cap a les vuit han pogut entrar als dos edificis i han pres el control dels mateixos. Els han llençat tot tipus d’objectes, com ara coixinets d’acer, petards, sacs de runa, pintura i altres objectes contundents. Per entrar han utilitzat una gàbia de ferro amb rodes.

Després d’accedir a l’interior de les dues cases, els agents han pujat a les plantes superiors i han anat retirant tots els obstacles que havien col·locats els ocupes. Ha calgut la intervenció de diferents unitats, entre elles la de Muntanya.

Els Mossos han retirat la pancarta que lluïa a la Ruïna amb el lema ‘El vostre luxe és la nostra misèria. Les nostres cases són trinxera’.