Rescaten una dona que s'enfonsava en el fang al pantà de Riudecanyes

La dona va quedar atrapada en una zona de fang que la sequera ha deixat al descobert

La sequera fa reaparèixer un cotxe robat el 1997 al pantà de Riudecanyes

Els Bombers, en el moment del rescat de la dona atrapada en el fang al pantà de Riudecanyes.

Els Bombers, en el moment del rescat de la dona atrapada en el fang al pantà de Riudecanyes. / EPC

Germán González / Guillem Sánchez

Una de les conseqüències de la sequera és que els pantans van perdent la seva capacitat, per la qual cosa queda al descobert terreny que abans estava sota les aigües. No obstant això, s'ha de ser previngut en passar per aquestes zones, ja que el risc sempre existeix, fins i tot un tan poc habitual com enfonsar-te en la terra, alguna cosa semblant a les 'arenes movedisses', que tant han popularitzat el cinema i la televisió, malgrat que aquest fenomen natural no se sol empassar ningú.

Això sí, l'esglai te l'emportes. És el que li va passar a una dona que el passat 10 de gener al matí passejava pel pantà de Riudecanyes i va quedar atrapada en una zona de fang. La dona no podia sortir i, a més, s'enfonsava molt lentament. Per això, a les 12.38 hores del matí van avisar als Bombers de la Generalitat que van enviar dues dotacions.

En una ràpida actuació, que no va durar ni mitja hora, els bombers van ajudar la dona a sortir del fang, ja que estava encallada, després d'impulsar-la des de les mans. A més, van col·locar troncs a la zona afectada, per evitar que una altra gent passés per aquell lloc. Els pantans buits per la sequera poden ser un reclam turístic, però millor anar amb compte, no sigui que t'atrapin.