El pantà de Sau, a vista de dron, amb un 4,74% d'aigua i totes les edificacions submergides a la vista

El segon embassament en capacitat de les conques internes acumula 7,83 hectòmetres cúbics d'aigua dels 165,26 possibles

ACN/Redacció

El pantà de Sau presenta, a vista de dron, un testimoni de gran evidència dels estralls que la sequera està causant a molts punts de Catalunya. Amb un 4,74% de l'aigua que pot acumular, l'embassament deixa al descobert totes les edificacions que van quedar colgades amb la construcció de la presa a Vilanova de Sau (Osona) el 1949. Entre d'altres, la popular església de l'antic poble de Sau, que en èpoques d'emmagatzemament ordinari mostra només la punta del campanar i que ara queda fins i tot encimbellada en un turó ressec. O les restes del poble vell de Sant Romà de Sau, que també treuen el cap per sobre de la poca aigua que queda al pantà. Un pantà on queden 7,83 hectòmetres cúbics d'aigua dels 165,26 possibles.

El reportatge fotogràfic que acompanya aquesta informació captura l'estat de l'embassament des de l'aire i mostra, entre d'altres, el contrast entre la línia que forma la vegetació, que s'atura allà on habitualment arribava l'aigua, i la línia del nivell actual, diversos metres més avall.

També es pot apreciar un embarcador completament envoltat de terra, encara amb alguna embarcació amarrada enmig d'una paleta de colors marronosos. D'altres imatges expliciten el cabal escadusser que el riu Ter porta fins al pantà.

Segons l'Agència Catalana de l'Aigua, l'estat de les reserves d'aigua als embassaments de Catalunya és del 16%. Dijous, però, el Govern va descartar decretar l'entrada en emergència al sistema Ter-Llobregat la setmana que ve perquè les reserves d'aigua dels pantans d'aquest àmbit es troben al 16,5%.