Troben tres cossos entre la runa de l'edifici esfondrat a Badalona

Albiol diu que dos dels desapareguts eren una mare de dues nenes sense xarxa familiar i un noi que acaba de ser pare

Els Bombers, a l'edifici esfondrat a Badalona.

Els Bombers, a l'edifici esfondrat a Badalona. / ACN

ACN

Els Bombers han trobat aquest dimecres entre la matinada i aquest matí el cos de tres persones entre la runa de l'edifici esfondrat aquest dimarts a Badalona, segons ha pogut confirmar l'ACN. Hi havia justament tres veïns empadronats a l'edifici que no s'havien localitzat. La magistrada del jutjat d'instrucció 1 de Badalona, en funcions de guàrdia, ha procedit cap a les dues de la matinada a l'aixecament del primer cos i està previst que en breu es faci l'aixecament dels altres dos. L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha explicat que una de les desaparegudes era una dona d'origen estranger amb de dues filles i sense més xarxa familiar a Badalona, el segon era un noi que acabava de ser pare i la tercera una altra dona.

En una atenció als mitjans de comunicació, Albiol ha lamentat que s'ha confirmat la pitjor de les hipòtesis i ha afirmat que el que toca ara és estar "al costat dels familiars" de les víctimes. Els cossos estan pendents d'identificació. El cap de guàrdia de la Regió Metropolitana Nord de Bombers, Josep Manel Escudero, ha explicat que ara seran els mossos i la policia judicial els que s'encarreguin de fer la identificació.

La DGAIA tutelarà les filles d'una de les desaparegudes

En tenir coneixement que una de les desaparegudes era mare de dues menors sense xarxa familiar a Badalona, el consistori es va posar en contacte amb la Generalitat aquest dimarts per abordar. "Estan soles, a mi m'ha impactat molt", ha manifestat Albiol. Fonts del departament de dret socials han apuntat a l'ACN que la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) tutelarà les menors.

Les tres persones que es buscaven eren de tres habitatges diferents i una d'elles estava fent una videotrucada en el moment del col·lapse, segons familiars.

Els Bombers continuen ara les tasques de desenrunament, que tenen previst que puguin acabar entre el migdia i primera hora de la tarda d'aquest dimecres. Escudero ha explicat que no poden descartar que no hi pugui haver cap altra persona dins de la runa, tot i que Albiol ha afirmat que no ho veu probable. "Per això desenrunarem fins a l'última pedra", ha dit Escudero.

Ajuda als familiars i veïns afectats

Tots els veïns de l'edifici han dormit en cases d'amics i familiars, tot i que el casal d'avis del Raval ha estat obert tota la nit per si feia falta. Hi ha dues famílies més que han dormit en hotels de Badalona i Barcelona.

Albiol ha garantit ajuda i assessorament a tots els afectats "perquè puguin recuperar la normalitat al més aviat possible". En aquest sentit, ha explicat que el consistori està obligat legalment a oferir habitatge durant dos dies als afectats però ha asseverat que faran "el que calgui" més enllà d'aquesta obligatorietat. I és que, a l'espera del que diguin els tècnics, el batlle ha posat en dubte que l'edifici es pugui rehabilitar. 

L'alcalde ha agraït la feina als Bombers i a la resta de cossos d'emergències que treballen en l'operatiu. Sobre els motius de l'esfondrament, ni Escudero ni Albiol han pogut avançar res i s'està a l'espera de la investigació que es porti a terme. L'alcalde sí ha reiterat que no consta cap expedient ni incident sobre aquesta fina i ha insistit que els veïns li han explicat que havia passat els controls tècnics aquest gener.

Tres dies de dol i concentració de condol

L'Ajuntament de Badalona decretarà tres dies de dol a partir d'aquest dimecres. A més, ha convocat una concentració a la plaça de la Vila per aquest dimecres a les 17.30 hores per guardar un minut de silenci en record de les víctimes. Albiol ha fet una crida als veïns a participar d'aquest acte.