Morad accepta una pena de dos anys de presó per l'enfrontament amb la policia durant la gravació d'un videoclip

El cantant va animar la multitud a llançar objectes -ous i pedres- a la Guàrdia Urbana

El cantant Morad arribant a l'Audiència de Barcelona.

El cantant Morad arribant a l'Audiència de Barcelona. / EFE

ACN

El cantant Morad ha acceptat dos anys de presó pels incidents ocorreguts durant la gravació d'un vídeoclip l'any 2021 a l'Hospitalet de Llobregat. El raper s'enfrontava a set anys de presó per incitació a desordres públics i atemptat agreujat amb instrument perillós. La fiscalia i l'advocat de Morad han arribat a un acord de conformitat previ al judici que havia de fer-se a l'Audiència i el jutge ha dictat sentència ferma. Al raper se li ha aplicat l'atenuant molt qualificat de reparació del dany en haver consignat 2.400 euros en concepte de responsabilitat civil que va demanar el ministeri públic. La quantitat correspon als danys que van patir sis vehicles de la Guàrdia Urbana, contra els quals diversos individus van llançar ous i pedres.

Les dues parts també han acordat suspendre l’entrada a presó de l’artista a canvi del pagament d’una multa de sis euros al dia durant els dos anys de condemna.

Un dels motius pels quals la fiscalia ha accedit a reduir la seva petició de pena, de tres anys i mig a sis mesos de presó en el cas de desordres, i de tres anys i mig a un i mig en el cas de l’atemptat a l’autoritat, ha estat el pagament per avançat dels 2.400 euros en concepte de responsabilitat civil. Aquest fet s’ha considerat com un atenuant molt qualificat.

La intervenció de Morad davant el tribunal s'ha limitat a un breu “sí” quan el magistrat president li ha preguntat si reconeixia els fets i es conformava amb la pena imposada.

D’acord amb l’escrit d’acusació, el succés van tenir lloc l'11 d'agost de 2021, quan Morad es disposava a gravar un vídeo musical pel qual va provocar un “gran soroll” a la via pública. Segons el ministeri públic, el raper fins hi tot va fer servir un dron sense el permís de les autoritats. Tot això, va dur els veïns a queixar-se i alertar la policia.

Quan van arribar la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet “es van trobar un nombrós grup d'assistents, al voltant de 150 persones, els quals, en observar la presència policial i guiats pel propòsit d'alterar de manera greu la pau i tranquil·litat ciutadana, van començar a increpar els agents, així com a fer actes consistents en el llançament d'ous i pedres contra aquests", sosté el ministeri públic.

L'escrit també indica que el jove cantant va ser “instigador” i va animar la multitud a llançar objectes. A més, apunta que va pronunciar expressions com “el carrer és nostre”. En aquest sentit, recull que quan els agents van comunicar al raper que no disposava de les autoritzacions pertinents, Morad "va fer cas omís a les indicacions, mostrant una actitud hostil i obstruccionista".

A més, el ministeri públic afirma que Morad va proferir insults als agents, als quals a més va llançar ous i pedres de grans dimensions. Així mateix, ha assenyalat que hauria "esperonat la multitud" amb expressions com "teniu la punteria al cul".