Del "no tens res" en el CAP a operació d'urgència per la mútua: una usuària explica el seu cas particular amb la sanitat pública

Imatge d'arxiu d'un metge

Imatge d'arxiu d'un metge / ARCHIVO

Carla Torres

Una dona va acudir al seu Centre d'Atenció Primària (CAP) per dolor en la part inferior del cos, localitzat a les cames. En el mateix CAP li van dir que no tenia res i que només necessitava fer rehabilitació. Va decidir llavors acudir a una consulta privada i el diagnòstic que va rebre va canviar per complet: "No sé com pots caminar" li van dir al mateix temps que li programaven una operació d'urgències.

Es tracta del cas d'Eva (@abanserajo) publicat per ella mateixa en X (abans Twittter) en una publicació que acumula 300 mil visualitzacions. En la piulada mostra una foto de les seves dues cames embenades en un llit d'hospital. "Quan passi pel CAP, algú passarà vergonya", escriu.

Encara que en aquesta primera publicació no explica bé quin és el seu problema real, al llarg del seu perfil i en alguns dels comentaris que ha contestat la protagonista a les desenes de persones que han mostrat el seu suport en la causa, pot intuir-se que li han practicat una operació en els genolls.

Són desenes els usuaris que s'han sumat a relatar els seus problemes amb l'atenció primària en la publicació. "Els CAPs no funcionen, i els especialistes que ara visiten en el CAP tampoc, és així. Un mes perquè et visiti el de capçalera i 6 mesos per a anar l'especialista (dermatòleg, neuròleg, cardiòleg). Quan et visiten o ja no tens res o ja has passat per urgències d'algun hospital", sentència un d'ells.

"Al cap d'un any de visites i 'valoracions' i un any més de llista d'espera, ahir havien d'intervenir a un amic meu; 20 minuts abans l'avisen que la doctora està malalta i que no hi ha operació.L'han tornat a posar a la llista d'espera", explica un altre.