Està pressupostada en dos milions d´euros la rehabilitació del mas El Cassés, al barri del Pla de Dalt d´Olot, per fer-hi possible dos usos. D´una banda, la planta baixa estarà a disposició del barri, faltat d´equipaments comunitaris. D´una altra banda, les dues plantes superiors, així com el soterrani, estaran ocupades per les habitacions i els serveis d´una residència per a persones discapacitades. L´any 2004 l´Ajuntament d´Olot va acordar l´operació amb la cooperativa La Fageda i la Fundació Fèlix Llobet i Nicolau.

Es tracta que la finca passi a mans de l´esmentada fundació, com una cessió, per tal que arregli la casa i després la cedeixi a La Fageda, perquè hi allotgi una part dels seus usuaris. El projecte s´explica ara en l´exposició que l´equip de govern socialista al consistori olotí ha instal·lat al pati de l´Hospici per tal de mostrar als ciutadans totes les obres de gran abast que estan en marxa, a punt de començar o bé previstes a curt termini. Una d´aquestes obres és la desitjada recuperació d´El Cassés, un edifici de 1.034 m2, 4 plantes, amb golfes i porxo, que data del segle XVIII.

Dues sales i un bar

Una de les gràcies del projecte, de Francesc Hereu i Joaquim Español, és que dóna resposta a la demanda dels veïns del Pla de Dalt i, a la vegada, a les necessitats d´una entitat social com La Fageda. Els espais públics de la planta baixa seran, bàsicament, una sala polivalent de 63 m2, una de 30 i un bar de 32. Al soterrani hi haurà el magatzem, el rebost i la bugaderia; a la primera planta, el menjador, la cuina i dormitoris i banys. N´hi ha més a la segons planta, a part d´una sala d´estar.