poc després del primer any del nou Govern municipal és moment per un balanç, aquesta vegada però en clau personal, com a tinent alcalde d'aquest vaixell, però sobretot com a primer secretari del Partit dels Socialistes a Figueres. Un partit, el nostre, responsable que camina en aquesta legislatura amb responsabilitat, amb Figueres. I és que no hem defugit mai el nostre compromís amb totes les figuerenques i figuerencs. Durant dotze anys ostentant l'alcaldia, amb un llarg etcètera d'accions i millores per a la ciutat que tots estimem i que ningú pot negar. I avui, ara, després del correctiu del maig de 2007, hi som amb la mateixa responsabilitat, assumint un paper diferent, però igual d'important. Sota la bandera de l'acord polític figuerenc en base al relleu generacional -entès com un canvi històric en la manera de fer i entendre la política a casa nostra no simplement per qüestions d'edat merament intranscendents- els socialistes figuerencs aportem una estabilitat que permetrà quatre anys de tranquil·litat política. El PSC hi és per responsabilitat, per Figueres. Perquè la nostra ciutat, la capital de l'Alt Empordà, ha entrat al segle XXI amb una sèrie de reptes que cal encarar amb cohesió i ànim de treballar-los. I per això estem aquí -per difícil que sigui (que en moltes ocasions ho és) i que a algú encara li pugui semblar impossible- per treballar per una Figueres amb més i millors equipaments culturals; per una ciutat -l'única del país- amb dos projectes integrals de rehabilitació en dues zones de la ciutat, a la Marca de l'Ham i al centre històric, gràcies a les gestions fetes amb el Govern de Catalunya.

Per tot això, i per la igualtat d'oportunitats entre dones i homes; per continuar amb l'excel·lència dels centres cívics; per continuar apostant pel transport públic i per tenir una Figueres més neta, més sostenible, més cívica. Aquests són alguns dels projectes municipals amb accent socialista, de tots els socialistes figuerencs, però també estem presents en altres projectes de mandat com la posada al dia de les entrades i sortides de la ciutat, de la reforma de quilòmetres de voreres o, entre d'altres, la creació de nous equipaments esportius.

Som conscients, des del PSC, que totes aquestes accions es poden capitalitzar amb una altra clau, amb un altre color. Però nosaltres hem apostat per no fugir de la responsabilitat que tenim amb les ciutadanes i els ciutadans de Figueres, perquè tenim ganes de treballar per Figueres i els seus habitants.

Compartim la mateixa il·lusió que els companys i companyes que el 1979 van formar part del primer govern municipal de la democràcia, la mateixa il·lusió dels militants que han dedicat els millors anys de la seva vida a governar durant dotze anys la ciutat des de l'alcaldia.

La mateixa devoció i humilitat que avui, fugint de personalismes, aportem al Govern municipal. Encara que sigui una situació delicada, que pugui incomodar a dins i a fora; encara que la convivència i el dia a dia sigui feixuc. Tot això és per responsabilitat, és per Figueres.

I al Partit dels Socialistes de Figueres quan toca treballar amb ganes i il·lusió per la nostra ciutat, sempre el trobareu.