La direcció del PP encara no ha respost a la impugnació que va realitzar el regidor figuerenc Diego Borrego del proper congrés provincial, previst pel 29 de novembre, per la qual cosa l'afectat creu que s'ha desestimat "per silenci administratiu". Borrego, que havia arribat a un acord per presentar-se juntament amb Antonio Pelegrín, va quedar "fora de joc" quan aquest va pactar amb Enric Millo, i va decidir impugnar la convocatòria congressual, entre altres motius, perquè alguns militants (inclòs ell mateix) havien rebut tard la carta en què s'indicava el termini de presentació de candidatures.

D'aquesta manera, en el congrés que se celebrarà just d'aquí a una setmana hi haurà finalment una candidatura única (la de Millo i Pelegrín), tal com desitjava la direcció popular, en lloc de les tres que es preveien inicialment.

Reaccions adverses

En el moment en què es va fer pública la unió de Millo i Pelegrín en un sol equip, alguns sectors del PP gironí es van disgustar, incloent-hi personatges tan coneguts com Emilio Santiago, exnúmero 2 d'Alicia Sánchez-Camacho, o el regidor de Palamós Joan Fontanet, que van renunciar als seus càrrecs dins del partit. Borrego, per la seva banda, manté de moment la seva voluntat de "votar en blanc" al Congrés, "per una qüestió de coherència".