L'Ajuntament de Girona signarà properament un conveni de col·laboració amb l'empresa Google per cedir-los els materials de la Unitat Municipal d'Anàlisi Territorial (UMAT) perquè els edificis de Girona es puguin veure a Internet en 3D i en la seva alçada real. Segons ha explicat la tinenta d'alcalde de Mobilitat, Coordinació Territorial i Seguretat, Isabel Salamaña, ha estat l'empresa Google qui s'ha adreçat a l'Ajuntament per demanar-los col·laboració. Per Salamaña, la iniciativa és «molt positiva» perquè situa «Girona al món» i perquè és la primera ciutat europea de les mides de la gironina que Google decideix incloure amb detall al portal.

Aquest conveni permetrà que els internautes de tot el món puguin consultar imatges dels edificis de Girona amb una precisió superior a la que el portal ofereix habitualment d'altres territoris i que, a més, siguin en tres dimensions i s'actualitzin contínuament. Salamaña ha explicat que l'escala serà de 1:1000 i que això permetrà veure amb molt de detall qualsevol punt de la ciutat i els seus entorns.

El portal Google Earth-Google Maps ha esdevingut el servei de referència per obtenir informació de geolocalització a nivell mundial. Les claus del seu èxit són que és d'abast mundial, que és gratuït i que té un alt nivell d'actualització. Darrerament, l'empresa ha iniciat un procés de col?laboració amb entitats locals de les principals ciutats del món que produeixen aquest tipus d'informació. És dins d'aquest procés d'expansió que Google s'ha posat en contacte amb Girona perquè li cedeixin la informació cartogràfica de què disposa.

Salamaña ha avançat que el conveni no preveu compensació econòmica per cap de les dues parts, que la informació només serà perquè en disposi Google i no per oferir-la a tercers, que l'ajuntament pot decidir que una part sigui confidencial i no es difongui. A més, el conveni també preveu que cal citar com a font de la informació el propi ajuntament i que l'acord té vigència indefinida.

Un dels factors que ha fet decidir l'ajuntament és que Google és l'empresa de referència a nivell mundial pel que fa a sistemes de localització i consulta d'informació territorial, i que la informació que es difongui al seu portal pot ser útil per sectors com el turisme, els grups de recerca científica, entre d'altres. «És una eina que ens promociona també turísticament a tot el món», ha indicat la tinenta d'alcalde.

El conveni serà aprovat properament per la Junta de Govern Local de l'ajuntament.