28 de gener de 2009
28.01.2009

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

L'arxiu municipal ha catalogat 2.000 dels documents del fons Ducal de Medinaceli

Dos becaris treballen per posar a l'abast de tothom les onze mil còpies digitalitzades de l'original

28.01.2009 | 01:00
Un dels desaptxos de l´arxiu municipal de Castelló d´Empúries.

L'Arxiu Municipal de Castelló d'Empúries, amb la participació de dos becaris, ja ha catalogat fins a 2.000 documents de l'arxiu ducal de Medinaceli, un dels nombrosos fons que es pot consultar. D'altra banda, han detectat un increment de les consultes d'arxius sobre la Guerra Civil durant l'any passat.
L'arxiu històric de Castelló disposa, des del 2003, d'una còpia microfilmada del fons de l'antic comtat d'Empúries procedent dels arxius catalans de la Casa Ducal de Medinacelli, que va ser lliurada pel Departament de Cultura en el 2001. Es tracta d'11.000 documents datats des del 860 fins a mitjans del segle XIX.
Els documents es cataloguen perquè puguin ser consultats per estudiosos. Des que es va posar en marxa l'arxiu, s'ha anat produit un increment del nombre de persones interessades a consultar aquests i altres fons dels que disposa Castelló. Un dels més consultats durant el darrer any ha estat el fons sobre la Guerra Civil, amb documents diversos. Segons l'Ajuntament, una gran part dels consultors de l'arxiu són alumnes que han de fer algun tipus de treball que implica investigació històrica prèvia.
L'arxiu municipal de Castelló d'Empúries és un dels més importants que hi ha actualment a la comarca, ja que té milers de documents inclosos dins un ampli ventall històric. A més de la documentació administrativa, també es pot disposar d'antics volums manuscrits de l'època moderna pels cònsols de la vila o la digitalització de bona part de la documentació històrica del comtat d'Empúries.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook