Un alumne de l'IES-SEP La Garrotxa, d'Olot, ha guanyat la fase estatal d'una competició per a estudiants de Formació Professional que s'ha celebrat aquesta setmana a Madrid i que li ha obert les portes a participar a la final mundial que es realitzarà al setembre a Calgary (Canadà). Es tracta d'Eduard Juncà Parella, que ha vençut els altres joves concursants en la categoria de control industrial.

Juncà és un dels nou estudiants catalans que han aconseguit algun guardó en aquesta competició, anomenada Sapinskills. Pel que fa a Catalunya, en l'edició de 2009 hi han participat dotze estudiants d'instituts d'educació secundària d'Olot, Rubí, Ripollet, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Barcelona.

Spainskills és un campionat internacional que s'organitza amb l'objectiu de premiar els joves que cursen formació professional. Els participants, que prèviament han passat unes eliminatòries en l'àmbit autonòmic, han de fer un seguit de proves sobre el cicle professional que estan estudiant.

Durant el campionat, els concursants han desenvolupat un conjunt de proves relacionades amb el cicle formatiu que estudien i preparades per persones expertes en cada categoria. Els joves han de passar les proves en un temps determinat i davant d'un jurat especialitzat, que valora i puntua que es facin de manera correcta.

Fira sobre FP

D'altra banda, a Madrid també s'ha realitzat una fira adreçada a presentar les diferents ofertes de formació professional de l'Estat. En el recinte de la Casa de Campo, cada comunitat autònoma representa a través d'estands un dels cicles de l'FP, que en el cas de Catalunya han estat els de Sanitat i Edificació i Obra Civil.