02 de agost de 2009
02.08.2009
Diari de Girona

Els veïns de Lloret Residencial tallen la carretera C-63

Aquests col·lectiu de veïns denuncia les mancances del subministrament d'aigua que fa dies que pateixen

02.08.2009 | 18:14
Els veïns de Lloret Residencial tallen la carretera C-63

Uns 80 veïns de la urbanització Lloret Residencial s'han manifestat aquest diumenge per reclamar un millor subministrament d'aigua que eviti les freqüents restriccions que deixen fins a cinc dies sense servei d'aigua corrent a les prop de 1.200 famílies que viuen al conjunt residencial, situat sis quilòmetres muntanya amunt del centre de Lloret de Mar (Selva). Darrera una pancarta amb el lema 'Volem aigua municipal ja. No a la companyia privada', els veïns han tallat durant 20 minuts la C-63 a l'alçada del quilòmetre 5, a l'entrada de Mas Cabanyes i just després del túnel de Montoriol, provocant retencions de fins a tres quilòmetres en sentit Lloret i de quatre quilòmetres en sentit Vidreres.

'Els problemes d'aigua i les restriccions també ho pateixen en d'altres urbanitzacions del voltant com Aiguaviva Parc, Montlloret o Lloret Blau', ha enumerat el president de l'Entitat de Conservació Urbanística (ECU) de Lloret Residencial, Rafael Furné. 'Com que estem a dalt la muntanya costa més de pujar l'aigua, les bombes no tenen la força suficient per impulsar-la fins a les cases d'aquí i es queda tota a Vidreres', ha lamentat Furné, que ha quantificat de 'nombrosos' els veïns de les urbanitzacions que a diari pateixen l'escassetat d'aigua i el seu subministrament intermitent. 'Gent que té la casa llogada, famílies on hi ha gent gran i nens petits que s'han de rentar i no poden, etcètera', ha comentat el president de l'Entitat de Conservació Urbanística de Lloret Residencial.

'Lògicament la gent s'ha de dutxar. Si no tenim aigua, com ho hem de fer, amb la saliva?', ha preguntat en veu alta Furné, que considera que l'única solució passa per connectar-se a la xarxa d'abastament d'aigua municipal. 'Estem cansats de paraules i esperar que s'arregli. La companyia d'aigües Rec Madral no pot garantir l'aigua amb la xarxa que hi ha', ha lamentat el president de l'ECU de Lloret Residencial, que també ha criticat l'Ajuntament de Lloret de Mar per desentendre's dels problemes de la urbanització. 'Enguany ens han apujat força impostos com l'IBI, que ha passat de 590 a 741 euros. I aquests diners, a on van a parar?', ha assenyalat Furné. 'Nosaltres també som lloretencs i volem gaudir dels mateixos serveis que la resta del municipi', ha puntualitzat.

Igualment, els veïns de Lloret Residencial també reclamen al consistori que assumeixi la resta de serveis de la urbanització com l'enllumenat, la neteja o l'asfaltatge de carrers. 'En els estatuts hi diu que han de passar cinc anys perquè l'Ajuntament recepcioni la urbanització. Ja n'han passat quatre', ha recordat Furné. Des de l'Ajuntament, però, no es vol assumir res fins que no s'hagin reparat deficiències i completat obres de millora –com la de l'enllumenat, valorada en 400.000 euros– que haurien de ser pagades pel promotor. A banda, els problemes també sorgeixen dintre els mateixos veïns de la urbanització que es mostren dividits entre un sector més oficialista, encapçalat per Furné, i una escissió liderada per Santiago Vázquez.

De fet, aquest mateix diumenge hi hagut una manifestació paral·lela al centre de Lloret de Mar dels veïns de Lloret Residencial 'afins' a Vázquez. 'És una llàstima que cadascú faci la guerra pel seu compte. Jo crec que la unió fa la força i ho estem fent al revés', ha finalitzat el president de l'Entitat de Conservació Urbanística.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook