13 de desembre de 2009
13.12.2009
Diari de Girona

Herrera diu que ICV dóna exemple amb la recuperació del cabal ecològic del Ter

L'observatori ha denunciat aquesta setmana que la conca només va arribar als 3 m3/segon al seu pas per Girona durant sis dies en un mes

13.12.2009 | 01:00
Boada mostra els projectes de les comarques de Girona a Herrera.

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, va manifestar durant la fira ECO.sí i en la presentació de Joan Boada com a candidat ecosocialista per la circumscripció de Girona que el partit està "donant exemples de respecte al territori amb una determinada política d'aigua de recuperació de cabal ecològic del Ter". Una afirmació que es contradiu amb les dades que l'Observatori del Ter va fer públiques que concretaven que el riu només va assolir el seu cabal ecològic -3 m3/segon- durant sis dies en un mes.
Aquestes dades, que es poden consultar al portal web de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) entre el 2 de novembre i el 2 de desembre posen en evidència l'incompliment de la llei del 59 en què es defineix el seu cabal ecològic. La realitat és que entre aquestes dates l'aigua que baixava per la conca es va situar entorn als 2 m3/segon; i només els dies 4,5,6,22, 29 i 30 de novembre es van superar els 3 m3/segon que marquen la llei.
D'altra banda, Herrera també va destacar que entre els objectius d'ICV hi ha "impulsar una proposta per a una mobilitat basada no en una infraestructura viària, sinó ferroviària".
El secretari general d'ICV també va felicitar l'elecció de Joan Boada com el candidat de les comarques de Girona a les eleccions del 2010.

Boada, "sí" amb el 85%
El coordinador d'ICV a la regió de Girona, Enric Pardo, va explicar que l'assemblea de la militància va escollir Joan Boada, que encapçalava l'única candidatura, amb el 85% de vots a favor, un 7,5% de vots en contra i un 7,5% més de vots en blanc.
"Només remarcar la meva satisfacció per ser escollit cap de llista d'ICV a Girona i voler agrair la feina feta durant aquest període tant per Lluís Postigo al Parlament com per ICV al Govern", va dir Boada. "I ara estem a punt d'aprovar el futur Parc Natural del Montgrí, illes Medes i Baix Ter", va remarcar després de repassar la tasca de govern realitzada a la província. Des de les millores en diferents parcs de bombers, la política en habitatge social, rehabilitar la memòria democràtica i aconseguir una major protecció dels espais del Pla d'Espais d'Interès Natural.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit