L'empresa Sacyr Vallehermoso s'ha adjudicat en consorci les obres d'ampliació del port pesquer de Blanes per 23 milions. Es tracta d'una de les més significatives obres marítimes de Catalunya dels darrers anys, tant pel que fa a la seva envergadura com per la seva complexitat.

La companyia ha posat èmfasi en els problemàtics accessos fins al port, la falta d'espai inicial per amuntegaments, l'agressivitat del mar a la zona d'hivern, l'alt volum de material de pedrera que es necessita i la llunyania d'aquest tipus d'explotacions.

El temps d'execució de les obres serà de 23 mesos, encara que es paralitzaran durant el període estival per afectar el menys possible el sector turístic de la localitat.

Entre les feines incloses dins el projecte destaca la demolició parcial del dic actual, la construcció d'un nou dic d'abric, així com nous molls i la prolongació del contradic existent.

Sacyr, a través de dues empreses del grup, controlarà el consorci adjudicatari de l'obra amb una participació del 70%. L'altra part de participació correspon a l'empresa Tau Icesa que controlarà el 30% de l'adjudicació.