Les esglésies i ermites de les comarques de Girona que ?tinguin un risc de patir robatoris instal·laran alarmes i desenvoluparan altres sistemes de seguretat. Aquesta mesura s'aplica després que últimament s'hagin incrementat els robatoris als temples, sobretot dels diners pertanyents a les col·lectes.

Segons fonts episcopals, el bisbat ha mantingut contactes amb els Mossos d'Esquadra per assolir més seguretat en els temples de les comarques gironines després d'haver registrat un augment de robatoris de "perfil baix".

En aquest sentit, el bisbat ha qualificat els membres d'aquestes bandes com a lladres de "baixa estofa" en comparació amb temps passats, quan els lladres estaven més ben organitzats i robaven valuoses obres d'art. Actualment, el seu principal objectiu són els diners en metàl·lic que hi ha a les caixes de les col·lectes, però tant els Mossos com el bisbat han advertit que cada vegada n'hi ha més, i per això consideren fonamental invertir en seguretat i demanen als rectors que apliquin diferents mesures per fer-hi front.

Segons ha informat Ràdio Girona, el portaveu del bisbat, Josep Casellas ha afirmat que "s'han de determinar quines són les amenaces i la desprotecció que pateixen edficis i objectes precisament per evitar que s'hi pugui accedir fàcilment i la solució passa perquè que hi posin panys i altres mecanismes, com per exemple alarmes".

"Cal fer una feina de prevenció i de protecció, i per altra banda una feina també de donar recomanacions sobre què cal fer quan s'ha produït un robatori", ha destacat Casellas. Algunes d'aquestes feines de prevenció passen per denunciar el robatori quan es produeixi, no tocar res per permetre l'extracció d'empremtes, evitar la confrontació si es troben amb els lladres i fer un inventari amb fotos. Fa cosa d'un mes uns lladres van entrar a robar a diverses esglésies de les comarques gironines. En menys d'una setmana es van cometre robatoris a l'església de Sant Feliu, i ho van intentar en les de Flaçà, Sant Joan de Mollet i Parlavà, a més del local parroquial de l'Estartit.

D'ençà d'aquest incident, la preocupació entre els rectors ha anat en augment i per aquest motiu en aquell moment els van aconsellar que accentuessin la vigilància de les seves esglésies. Així, van recomanar comprovar sempre que no quedi ningú dins dels temples en tancar, ja que a les esglésies existeixen molts racons on poder amagar-se, com per exemple el confessionari. Durant la primera setmana de febrer, els Mossos d'Esquadra de Girona va rebre, com a mínim, quatre denúncies per intent de robatori en esglésies. A Flaçà, els lladres van forçar la porta principal aconseguint entrar a l'interior, on van escorcollar diferents calaixos sense trobar-hi res. A altres parròquies com la de Sant Joan de Mollet, Parlavà, Sant Fèlix de Girona o l'Estartit també es van donar casos de furts de poca consideració.