Les accions continuen a la cala des Rajols de Lloret de Mar, malgrat els expedients oberts per diverses administracions i les protestes de les entitats de la localitat. Aquesta vegada ha estat una nova escala, construïda de ferro, que allarga la que ja s'havia fet fins arribar a la sorra de la platja.

Aquesta, doncs, ja és la tercera actuació important que es realitza a la cala de Lloret de Mar, que queda als peus de la finca de Can Juncadella. Primer, va ser la platja, que és de còdols, que va aparèixer totalment recoberta de sorra artificial, que algú havia abocat. Posteriorment, es va iniciar la construcció d'una escala, feta a base de taulons de fusta, que ja està acabada. I aquesta vegada és la continuació d'aquella primera escala, ara construïda amb ferro, que arriba fins a la sorra i permet ara sí accedir des de la finca fins ben bé a l'aigua de la cala.

Mentre s'han dut a terme les dues darreres actuacions, però, tant l'Ajuntament del municipi com els departaments de Política Territorial i Obres Públiques i el de Medi Ambient ja havien obert diverses investigacions per l'abocament de sorra a la platja, que tot apunta que acabaran amb un expedient sancionador. Aquest no és l'únic expedient obert, perquè totes les obres s'han realitzat sense el permís municipal corresponent i, per tant, les administracions seguiran posant sancions.

Pel que fa a l'escala de fusta, les administracions ja van assegurar que s'obriria una nova investigació i un nou expedient sancionador. A més, des de la Generalitat es va recordar que aquest tipus d'expedients sempre incorporen un punt en el qual se sol·licita que es restitueixi l'espai com estava abans de fer l'actuació il·legal o sense el permís corresponent.

De fet, això és el que va comentar l'Ajuntament de Lloret, a través del seu regidor de Medi Ambient, Ignasi Riera, el passat 28 de juliol en declaracions a la ràdio municipal, on va assegurar que la cala es restituiria tal com estava abans de les actuacions que s'hi han realitzat en els darrers dies. Ara, però, caldrà afegir una nova reparació.

A més de la nova escala, les persones que han realitzat l'obra han afegit una cadena amb un senyal de prohibit el pas que especifica que l'accés cap amunt, és a dir, cap a l'interior de la finca, està totalment tancat. Un clar exemple, doncs, que l'escala està feta per baixar des de la finca, però no per accedir des de mar o terra a Can Juncadella.

Ara, doncs, només cal esperar quina serà la propera actuació que es farà en aquest indret per adequar encara més una platja que ja comença a semblar una cala privada. Perquè sembla que les sancions no frenen.