Els responsables dels prostíbuls on exercien les víctimes suposadament captades per la xarxa de proxenetes van afirmar ahir durant el judici que les noies "entraven i sortien quan volien" i que mai van veure que les acompanyés cap home o que les extorsionessin.

El judici contra un guàrdia civil acusat d'encapçalar, amb una dona i un porter d'un prostíbul, una xarxa que captava noies a Ucraïna i les obligava a prostituir-se va continuar ahir a l'Audiència de Girona. Van declarar els responsables dels prostíbuls i els agents de la Guàrdia Civil encarregats de la investigació, que van explicar que van veure indicis de criminalitat mentre seguien l'agent i van constatar les sospites quan van intervenir els telèfons.

Els encarregats o propietaris dels prostíbuls on exercien les noies van dir que no van veure cap moviment estrany ni extorsions. Segons va relatar el que llavors era propietari del club Edén de Fontcoberta, José Moreno, només recorda una de les noies. Arribava amb taxi, omplien la fitxa per al lloguer de l'habitació i, a partir d'aquí, ells ja no feien cap més seguiment de l'activitat de la noia. Tot i això, va assegurar que "si hagués detectat alguna anomalia, hauria estat el primer en dir-ho" perquè "no interessa" per al negoci. Moreno -que també és propietari del macrobordell Paradise a la Jonquera- va negar que alguna vegada els acusats li oferissin noies per treballar en algun dels seus bordells i afirmava que en coneix un dels dos -el guàrdia civil- perquè freqüentava clubs. En la mateixa línia es va manifestar el que llavors era encarregat del Diana, que va explicar que la relació amb les noies es limitava al lloguer de les habitacions.

El tinent de la Guàrdia Civil, un dels encarregats de la investigació, va recordar que van obrir el cas arran d'una denúncia interna d'un altre agent que sospitava. Van començar a fer tasques de seguiment i van veure que freqüentava prostíbuls i que feia moviments estranys. Llavors, van demanar una ordre per intervenir els telèfons i van "constatar" que amenaçava i parlava amb to desafiant per exigir diners. Els fets que es jutgen es remunten entre el setembre del 2001 i el juny del 2002. Segons el fiscal, els tres processats es dedicaven a captar joves a Ucraïna amb falses promeses de feina i, un cop aquí, els retiraven els passaports i les obligaven a exercir la prostitució. Unes gravacions mostren com s'amenacen les noies si no treballen.