L'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, serà nomenat avui secretari general de Seguretat en substitució de Joan Delort, però no deixarà l'alcaldia fins d'aquí a unes setmanes. "La llei no em permet tornar-me a presentar com a alcalde, però jo podria continuar aquests mesos que queden, tot i que la meva intenció és deixar l'alcaldia en les properes setmanes", va explicar l'alcalde, Xavier Crespo. "El volum de feina dels dos càrrecs és molt gran i crec que el més correcte és deixar l'alcaldia", va afegir. Segons va explicar, la idea és reunir la secció local de CiU els propers dies per poder decidir qui ha de ser la persona que ocupi el càrrec els mesos que encara resten de mandat i decidir també qui serà el proper candidat per les eleccions municipals previstes per al maig. Un cop decidit, doncs, el canvi s'haurà de fer efectiu en un ple municipal, que podria ser un d'extraordinari o esperar a l'ordinari de gener, segons Crespo.

Per la seva part, els grups de l'oposició van felicitar l'actual alcalde pel nou càrrec a la Generalitat i van assegurar que desitgen que el nomenament pugui ser positiu per Lloret. "És un èxit per a Xavier Crespo, ha aconseguit un càrrec important a la Generalitat i, per tant, només vull felicitar-lo. Esperem que pugui repercutir positivament a Lloret", va destacar el portaveu del GRILL, Joaquim Teixidor. "Com a lloretenc em sembla molt bé que una persona del poble tingui aquest càrrec al Govern. Al municipi ja es veurà com repercuteix, espero que sigui bo per a Lloret", va comentar el nou portaveu d'ERC, Jordi Orobitg. El PSC també va felicitar Crespo: "Des del PSC no acostumem a fer valoracions, però respecte a la decisió de l'alcalde només podem felicitar-lo, perquè és un càrrec de molta responsabilitat", va afirmar la portaveu socialista, Lluïssa Parrilla.

ICV va destacar els esforços de l'actual alcalde per tenir un càrrec: "Ha fet tots els possibles per arribar a tenir un càrrec i al final ho ha aconseguit, per tant, jo el felicito. Esperem que posi el mateix entusiasme i eficàcia que el seu antecessor", va comentar Antoni Garcia. Finalment, el portaveu del PP es va mostrar sorprès. "M'he quedat una mica sorprès, perquè semblava que no li donaven cap càrrec. Ell valorarà què és més important, ser secretari del Govern o l'alcaldia", va afirmar Santiago Ontañón. "Hauria d'haver trucat immediatament a tots els regidors per comunicar-nos la notícia", va afegir.

El conseller d'Interior, Felip Puig, va elogiar Xavier Crespo, del qual va assegurar que té tota la seva confiança personal i professional, i va destacar que els últims anys "ha estat un dels millors alcaldes del país". Va subratllar, a més, que el nou secretari de Seguretat, que és metge, ha treballat durant molts anys en el sistema d'emergències en la salut pública, i com a alcalde "s'ha posat davant de situacions d'emergència amb repercussions a nivell nacional", referint-se a la seva gestió durant les nevades. Crespo substituirà Joan Delort, excap de la policia local de Girona, que ocupava actualment el càrrec i que seguirà un temps col·laborant al departament. "Ho ha fet molt bé, però hi ha un nou equip i ell és el primer que m'ha posat el seu càrrec a disposició", va destacar Puig, que va assegurar que va demanar a Delort que durant un temps continuï col·laborant "per garantir la continuïtat institucional".