«Només va durar un minut? Doncs a mi em van semblar dues hores», assegura l'empleada de la benzinera Repsol de la Costa d'Alou en direcció a Llagostera, que diumenge va ser víctima d'un atracament a mà armada. Pocs minuts abans de les nou del vespre, un home va entrar i la va encanonar amb una pistola que la dona no sabria dir si era de debó o falsa. L'episodi va ser enregistrat per les càmeres de seguretat de l'establiment, que mostren com l'home va encanonar la dona i, sota aquesta amenaça, l'empleada obre la caixa registradora i li entrega els diners. Les imatges les publicava ahir al web el poll.

L'empleada, que era sola a l'establiment, no va poder identificar el cotxe amb què es va desplaçar el lladre però crec que dins hi havia algú altre esperant-lo al volant. Per a ella, la seqüència dels esdeveniments va començar amb un home encaputxat que es va acostar a la finestreta de pagament de l'estació de servei, probablement per mirar si dins la botiga hi havia algú. En veure que així era, va entrar a l'establiment.

En principi, l'empleada no entenia què li demanava l'home, fins que va copsar la paraula «dinero». L'atracador no va fer servir ni un to de veu agressiu, ni es va acostar a la dona ni va fer cap gest de voler fer-li mal. Va emetre poques paraules i en castellà. L'empleada no va ser víctima de cap mena d'agressió. i tampoc no va rebre insults. No va poder apreciar si el lladre estava nerviós i li tremolaven les mans a causa, explica la dona, dels seus propis nervis.

Després que la dona va aixecar els braços en veure l'arma, el lladre li va demanar que obrís la caixa enregistradora. La dona va posar un grapat de bitllets sobre el mostrador, un moment que també s'aprecia en les captures de la càmera de seguretat de l'establiment, que ara estan essent analitzades pels Mossos d'Esquadra per intentar-ne extreure dades que ajudin a identificar el delinqüent.

Un cop va tenir els diners de la caixa, el lladre va pretendre que l'empleada obrís també la caixa de cabals, de la qual ella va assegurar no tenir-ne les claus. El lladre es va conformar, va girar cua i va entrar dins un cotxe que va arrencar immediatament. Estava aparcat en un lloc fosc i l'empleada no va veure de quin cotxe es tractava. El vehicle va enfilar cap al carril de canvi de sentit i va fugir en direcció a Sant Feliu de Guíxols.

Assalt violent el 2009

La benzinera Repsol situada a peu de la C-65 en sentit Llagostera ha patit almenys dos atracaments en dos anys. El maig de 2009, un treballador va resultar ferit ja que dos homes el van agredir amb una barra de ferro i el van arrossegar per terra per arrabassar-li una ronyonera on hi duia els diners pagats pels darrers clients, uns quants centenars d'euros. En el cas de l'assalt de diumenge, la treballadora va declinar esmentar l'import aconseguit pels lladres. La dona també havia estat víctima d'un altre atracament, fa uns 13 anys, quan treballava a la benzinera Repsol situada al mateix punt de l'assaltada diumenge, però en el sentit de circulació que mena a Sant Feliu de Guíxols.

Pel que fa als lladres, els Mossos d'Esquadra es van desplegar diumenge al vespre en assabentar-se que els delinqüents fugien en direcció Sant Feliu, però no se'ls va detenir, entre d'altres coses perquè no hi havia una descripció concreta del cotxe.

Dilluns al vespre, però, es va detenir un presumpte atracador de benzineres poca estona després que s'endugués un botí de 360 euros d'una benzinera de Santa Coloma de Farners. Va fer l'atracament armat amb un cúter i fugia cap a Tordera, d'on és veí. Els mossos, que en aquesta ocasió sí que sabien quin cotxe conduïa el lladre -un Citroën Berlingo-, el van enxampar a l'alçada de Massanes i li van trobar els diners amagats entre la roba. Es dóna el cas que l'home no té antecedents però es sospita que podria haver comès altres delictes similars.