L'Agrupació Local d'Unió Democràtica (UD) de Roses va escollir la setmana passada en una assemblea extraordinària Josep Antoni Valdera com a cap de llista a les properes eleccions. Aquest haurà de competir amb Carles Pàramo (CDC) davant els òrgans nacionals de la Federació que hauran de decidir entre els dos candidats. Valdera entén que a les darreres eleccions CiU va tenir un mal resultat perdent un 34% dels vots respecte a les anteriors eleccions i que cal una renovació.

CiU, si s'ha produït un bon resultat, manté com a cap de llista un membre del partit (CDC o Unió) que va encaçalar l'anterior candidatura. En el cas de Roses, per Carles Pàramo, van obtenir un bon resultat perquè van guanyar i van superar el PSC que govern gràcies als pactes. Per Valdera, en canvi, perdre la majoria, i un nombre tan important de vots que va deixar la diferència amb el PSC en 100 vots no és un bon resultat. Per això entenen que calia canviar el candidat i "si CDC no renova el cap de llista, nosaltres hem considerat que ho haviem de fer", ha dit Valdera. Tot i això, assegura que respectaran la decisió de la Federació respecte al candidat i descarta presentar-se al marge de CDC.

A Vilafant, una de les poblacions on Unió encapçala la llista, Pepi Comalada ha decidit no repetir i la candidata està previst que sigui la regidora Montse Ricart.