Un pagès de 28 anys de Cornellà del Terri, Joan Morgadas Polls, va morir ahir a la tarda en quedar atrapat a la màquina de fer bales de palla que remolcava el seu tractor. El fet va tenir lloc cap a les tres de la tarda i tot i que un testimoni va alertar immediatament els serveis d'emergències, res no es va poder fer per salvar la vida de l'agricultor. L'accident va tenir lloc als Pujals dels Pagesos, un dels nuclis del municipi de Cornellà del Terri. El jove explotava, juntament amb els seu germà i la seva mare, una finca agrícola.

El pagès estava greixant la maquinària del tractor i, per motius que els Mossos d'Esquadra investigaven ahir a la tarda, es va quedar enganxat a la màquina de fer bales de palla, que el va engolir. Els Bombers el van treure de la màquina ja cadàver a quarts de quatre de la tarda, i es va sol·licitar la presència d'assistència psicològica perquè la mare de la víctima, així com altres persones, van presenciar l'esgarrifós accident.

A l'accident s'hi van desplaçar efectius dels Mossos d'Esquadra, serveis sanitaris i Bombers de la Generalitat. En constatar la mort del jove agricultor, la policia va posar els fets en coneixement del jutjat d'instrucció de guàrdia a Girona, d'acord amb els procediments habituals dels accidents laborals amb víctimes mortals.

Aquest és el segon accident laboral mortal que s'ha donat aquesta setmana en l'agricultura gironina. Dimarts, un home de 80 anys va sobreviure en caure-li un tractor a sobre quan estava feinejant a les seves terres, a Sant Feliu de Pallerols. Va aconseguir arribar a casa seva i explicar a la família el que havia passat. Poca estona més tard, però, moria a causa de les lesions provocades per l'esclafament. Els serveis d'emergències avisats per la família no van poder fer-hi res.

El tractor, causa d'accidents

Segons un estudi de la Universitat Pública de Navarra presentat a principis d'any, els majors de 65 anys que continuen treballant en el món agrari són els qui tenen més números de patir un accident en aquest àmbit, i la primera causa de mortaldat en aquest sector és el bolcatge dels tractors. Els que porten cabina homologada redueixen molt el risc de mort en cas d'accident, però no tots en tenen, sobretot la maquinària vella comprada abans del 1979.