La Creu Roja ha destinat un total d'1.041.134 d'euros al projecte dels kits de suport social des que es va posar en marxa el setembre de 2009, amb l'objectiu de cobrir les necessitats bàsiques de persones en situació vulnerable i afectades per la crisi econòmica. Durant el darrer any i mig, l'entitat ha repartit fins a 32.992 kits de suport social, amb què ha donat ajuda humanitària a un total de 51.694 persones.

Enguany la campanya (que es va iniciar el passat 12 de març) a Girona preveu el repartiments de més paquets en coordinació amb les assamblees locals i comarcals de Santa Coloma de Farners i Figueres, entre altres.

Aquest projecte està finançat amb subvencions de les administracions públiques, entre les quals diversos ajuntaments, consells comarcals i la Generalitat de Catalunya, aportacions d'empreses i fons propis de la Creu Roja.

Des de l'inici del projecte, els "kits" es reparteixen mensualment i la Creu Roja té previst començar a repartir el març un total de 2.912 kits per cobrir les necessitats bàsiques, principalment d'alimentació i higiene, d'un total de 3.900 beneficiaris.

Campanya per la igualtat

La Creu Roja presentarà demà a Figueres la campanya "Et correspon. Ens correspon", una iniciativa que ha posat en marxa Creu Roja i el Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat, finançada també pel Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu de Lluita Contra la Discriminació 2007-2013, amb l'objectiu d'abordar el tema de la conciliació entre la vida personal, familiar i laboral, sens dubte un dels grans reptes de la societat actual.

L'objectiu principal d'aquesta campanya és sensibilitzar empreses, públic en general i administracions públiques, que la conciliació de la vida personal, familiar i professional és una necessitat urgent.