17 de maig de 2011
17.05.2011
Territori i Sostenibilitat

La retallada de vols de Ryanair destruirà llocs de treball

Ho ha reconegut Lluís Recoder qui també ha afirmat que fins a final d'any no es sabran les dades exactes

17.05.2011 | 18:13
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha reconegut que el desacord amb Ryanair pot comportar pèrdues de llocs de treball | ACN

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha reconegut que la retallada de vols de Ryanair a l'Aeroport de Girona pot comportar la destrucció de llocs de treball. En una resposta per escrit a una pregunta de la diputada republicana Carme Capdevila, Recoder diu que la decisió de Ryanair de volar des de Barcelona "afecta en certa mesura al conjunt d'operacions a Catalunya". Segons Recoder, l'impacte de la pèrdua de llocs de treball a Girona no se sabrà fins a finals d'any quan es vegi si Girona ha perdut o no passatgers. En la mateixa resposta, Recoder reitera que la reducció de vols és una decisió "presa unilateralment" per Ryanair i que incompleix els acords vigents.

El Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya publica aquest dimarts la resposta que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha donat a la diputada d'ERC Carme Capdevila, sobre el nombre de persones que es quedaran a l'atur amb la reducció del nombre de vols anunciat per Ryanair a Girona.

El conseller, que va contestar la pregunta amb data 3 de maig, inicia la resposta remarcant que la reducció de nombre de vols "és una decisió presa unilateralment" per la companyia i que, d'aquesta manera, incompleix els acords vigent en el conveni de 2011. Al mateix escrit, Recoder reconeix que la negociació continua oberta per tancar acords futurs que, segons assegura, es podran concretar un cop s'hagi aprovat el pressupost de la Generalitat per al 2011.

Referent als llocs de treball, Recoder afirma que la decisió de volar a Barcelona de la companyia Ryanair "afecta en certa mesura" al conjunt d'operacions a Catalunya. El conseller entén que el nombre de llocs de treball que es perden dependrà tant del nombre de passatgers que continuïn volant des de Girona però també d'aquells turistes que arriben a les instal·lacions del Prat però, en canvi, tenen com a destinació les comarques de Girona. Recoder diu que caldrà esperar a finals d'any per conèixer les dades de moviments de passatgers i, per tant, saber si s'han destruït llocs de treball.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook