El TU i el PSC afronten les eleccions amb l'aspiració d'augmentar representació i poder trencar la majoria absoluta de què disposa CiU. Els convergents, per la seva part, es marquen com a objectiu revalidar aquest suport per continuar el seu projecte al poble. Enguany, només es presenten els tres partits que ja tenen representació al consistori, a diferència de fa 4 anys que hi havia sis llistes, i no hi ha canvis al capdavant de les formacions: Imma Colom torna a ser alcaldable de CiU; Gisela Saladich lidera el TU; i Pilar Mundet, altre cop al PSC.

L'actual alcaldessa de Tossa, Imma Colom, assegura que ni s'ha plantejat els possibles pactes, perquè aspiren a revalidar el suport ciutadà. Actualment, CiU té set regidors. Tot i aquesta afirmació Colom estarà diposada a dialogar amb tots els partits. "Estem oberts a parlar amb tothom, però no ens hem plantejat cap pacte, perquè l'objectiu és tornar a tenir majoria absoluta", va assegurar Colom.

Per la seva part, Saladich (TU) aposta per un govern d'unitat. "El millor seria governar junts, però no sota les ordres d'algú, tots junts", va puntualitzar Saladich, que creu que caldrà parlar un cop obtinguts els resultats. Finalment, Mundet (PSC) assegura que aspiren a ser la força més votada, però en cas de pactes ho faran "amb el programa a la mà". Això sí, descarten un acord amb CiU: "És molt inviable pactar amb aquella gent que diu no a tot allò important per tu".