El projecte de línia de 400 kV entre Bescanó i Santa Llogaia està des de fa només un mes al Ministeri de Medi Ambient perquè en faci la declaració d'impacte ambiental. Aquest i l'anunci del projecte constructiu són els dos tràmits que cal completar per poder iniciar l'obra que Red Eléctrica té previst començar durant el primer trimestre de 2012.

Fonts del Ministeri de Medi Ambient van explicar al Diari de Girona que a causa del volum d'alegacions presentades es va sol·licitar a Red Eléctrica "nova documentació".

Una de les entitats que van aportar més informació va ser el CILMA (Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona). L'entitat, en concret, va presentar un estudi on s'argumentava la viabilitat econòmica i tècnica de soterrar la línia de Molt Alta Tensió (MAT) d'aquest tram.

En relació amb això, des del Ministeri de Medi Ambient, van explicar que donada "l'abundant informació presentada pel CILMA" es va requerir al REE que revisés el projecte incial.

Mentre s'estudiava aquest nova documentació que ha arribat fa tot just un mes a Medi Ambient, el Ministeri d'Indústria va reenviar a les entitats i associacions l'expedient de la Generalitat i les alegacions per tal de poder incloure les que havien faltat.

"La informació pública amb les al·legacions no va arribar el novembre de 2009 sinó el març de 2010. Durant el procés d'exposició d'informació pública van faltar algunes entitats per consultar i es va solicitar al Ministeri d'Indústria que els remetés l'estudi d'impacte ambiental. I el resultat d'aquestes consultes es va rebre el passat mes de maig", van aclarir des del Ministeri de Medi Ambient.

És, per tant, durant tot aquest procés de revisió quan es va sol·licitar a Red Eléctrica nova documentació del traçat de la línia però des de la companyia no s'ha revelat quins han estat els detalls que s'han variat.

De la mateixa manera, i durant aquest procés de canvis i revisions, el Ministeri de Medi Ambient ha explicat que els seus tècnics, juntament amb els de la Generalitat de Catalunya i de REE, han estat inspeccionant el traçat de la línia "amb detall".

A partir d'ara, ha de ser Medi Ambient qui publiqui el seu informe d'impacte ambiental.

REE ja ha completat un dels tres trams de la línia d'alta tensió per la província que va des de Sentmenat (Vallès Occidental) fins a Bescanó, i la seva subestació. El projecte es completarà amb la interconnexió amb França que es farà soterrada.