El conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, ha anunciat aquest divendres que el seu departament reforçarà la presència policial a Lloret de Mar davant l'arribada massiva en els propers dies de 1.200 turistes.

La Conselleria pren aquesta decisió després dels aldarulls que va viure la setmana passada el municipi quan, durant diverses nits, es van produir enfrontaments entre joves turistes violents i la policia.

En declaracions als mitjans després de participar en una reunió del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), Felip Puig ha precisat que el reforç policial es mantindrà fins a finals d'agost per evitar que no es tornin a repetir els incidents.

Puig ha advertit que no s'ha de criminalitzar el turisme perquè es tracta d'una de les principals fonts d'ingressos de Catalunya, però ha recalcat que s'ha de ser inflexible davant els quals vénen «a deslligar les seves baixes passions aquí perquè no s'atreveixen a fer-ho als seus països».

El conseller ha reconegut l'esforç que, al seu parer, Lloret està fent per apostar per un model turístic de qualitat que s'allunyi de «les estades de baix cost» que són l'origen dels aldarulls que ha viscut el municipi.

A la pregunta de si els empresaris que fomenten el turisme de baixa qualitat haurien de contribuir en el pagament dels desperfectes, Puig s'ha mostrat partidari de que la responsabilitat recaigui en els vàndals i es penalitzi als quals col·laborin amb les seves actituds.

Potència Mundial

Fidel al seu perfil polític més sobiranista, Puig ha subratllat la importància del turisme perquè «si Catalunya fos un estat independent, seria la segona o la tercera potencial mundial en atracció de turistes».

Per al conseller, els ciutadans tenen que veure l'activitat turística com una oportunitat i no com un obstacle, pel que ha demanat «un gran acord de país» per aconseguir un model que s'allunyi del turisme de baix cost.