Els serveis d'urgències nocturns de set Centres d'Atenció Primària (CAP) de la Selva interior deixaran de funcionar aquest dilluns. Per evitar-ho, diferents plataformes veïnals dels pobles afectats han iniciat una campanya que insta els ciutadans a ocupar els centres de salut per evitar que es suprimeixi aquest servei. La crida per frenar la supressió de les urgències nocturnes s'ha fet a través de xarxes socials i cartells informatius sota el lema de La sanitat és de tots i per a tots, ocupem el nostre CAP.

En concret, els moviments veïnals demanen als veïns que protestin i dilluns a dos quarts de vuit del vespre vagin fins al seu CAP i l'ocupin per evitar-ne el tancament. En concret, s'han convocat aquestes mobilitzacions a Breda, Anglès, Vidreres, Sant Hilari Sacalm i Arbúcies, que són les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) on s'atén els veïns d'una vintena de pobles de la Selva interior.

Cal recordar que aquesta no és la primera de les mobilitzacions engegades per moviments veïnals de la Selva interior, com són l'Assemblea de Breda, Sant Hilari Sempre Obert, Indignats d'Hostalric i pobles veïns, Moviment Ter-Brugent, Moviment Silenc, Plataforma pel manteniment de les urgències al CAP d'Arbúcies; sinó que ja van realitzar diferents talls intermitents de carreteres fa dues setmanes.

I de fet, en una carta enviada als ajuntaments afectats, des de les plataformes asseguren que tots els pobles s'han unit i que en un futur no gaire llunyà,perquè a Selva marítima s'estan suprimint els serveis d'urgències es preveu fer accions conjuntes. A banda, s'està preparant un segon tall de carreteres contra les retallades, d'escala catalana, asseguren a la carta, davant "la sordesa de Salut que les fa cada dia més necessàries, a parer nostre". A més, a Arbúcies, l'Ajuntament assegura en un comunicat que dóna suport a les accions de la plataforma per frenar la supressió d'urgències.

El tancament de les urgències de Selva interior és un fet que s'anunciava des de la primavera però no ha estat fins aquest estiu que el departament de Salut finalment ha confirmat la nova reordenació d'aquest servei i l'afectació a la Selva interior, i no va ser fins a finals d'agost que es va conèixer la data del tancament, dilluns vinent. Amb la nova estructuració la Selva interior tindrà un Punt d'Atenció Continuada al CAP de Santa Coloma de Farners i també comptarà amb un metge localitzable a les nits a la zona de les Guilleries-Montseny. A banda, als veïns se'ls recomana també trucar al telèfon d'Emergències mèdiques (112), que decidirà si envia una ambulància, si es pot resoldre telefònicament o si recomana que la persona es desplaci al CAP.