L'alcalde de Tortellà, Joaquim Pagès (Independents de Tortellà-PM) ha explicat: "Tortellà té 250 hectàrees forestals que es poden aprofitar per fer biomassa". Ha anunciat a Olot Televisió que intentarà posar en valor els boscos comunals per demanar finançament públic per aconseguir una caldera de biomassa. "Podria escalfar l'escola i la llar d'infants", va considerar. L'aprofitament de la biomassa foresal, segons va explicar, forma part de la política ambiental i d'aprofitament energètic de l'Ajuntament.

En aquest sentit, l'Ajuntament ha demanat ajuda al Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per la instal·lació de plaques fotovoltaiques al centre cívic i per la substitució de les portes de fusta de les escoles, per unes altres d'alumini i vidres dobles.

Pel que fa al centre cívic va ressaltar que acull el centre de dia de la gent gran. Va explicar que s'hi serveixen àpats per sobre del percentatge pel qual havia estat pensat, cosa que el té molt satisfet. També va destacar els cursos de memòria i d'altres activitats. Respecte a l'escola, va quantificar en 70.000 euros la quantitat demanada al PUOSC per canviar les portes.

A més d'obres lligades amb el medi ambient i l'eficiència energètica, Joaquim Pagès va explicar que han demanat ajuda per a la urbanització del carrer de Sant J0an. Es tracta d'una obra pressupostada en 160.000 euros. Va valorar que és una quantitat molt important per un Ajuntament petit. La seva idea és que els ajuts del PUOSC serveixin per evitar carregar en excés les contribucions especials dels veïns.