L'Ajuntament de Banyoles defensa "la bona feina" que està fent la Creu Roja del Pla de l'Estany a la ciutat, en compliment del conveni que tenen. Segons l'alcalde, Miquel Noguer, "una justificació deficient no vol dir que hi hagi irregularitats econòmiques perquè l'Ajuntament no fiscalitza les entitats, sinó que les activitats del conveni s'hagin efectuat correctament; en aquest cas, la feina s'ha fet i s'ha fet bé". També va dir que l'entitat està informada del procediment i que els "errors es van corregint".

Poques hores després de transcendir públicament l'existència de dos informes tècnics de l'Àrea d'Acció Social de l'Ajuntament de Banyoles que posaven al descobert irregularitats econòmiques a la Creu Roja del Pla de l'Estany durant la presidència de Joaquim Homs, el consistori va defensar la "bona feina" feta per aquesta entitat. L'Ajuntament té signat un conveni segons el qual Creu Roja s'encarrega de tasques com ara el servei de socorrisme a la Caseta de Fusta de l'estany, l'única zona pública de bany gratuïta, i els serveis preventius amb ambulància durant competicions esportives, festes o actes socials, entre d'altres.

Noguer va subratllar que el consistori "no fiscalitza" l'entitat sinó que comprova que es compleixin els objectius del conveni. "Si no s'haguessin complert, no s'hauria fet el pagament", va afegir. També va treure importància que no justifiqués correctament les activitats, dient que "molta gent treballa en entitats sense ànim de lucre que no saben com s'ha de fer exactament" i va afegir que tant els serveis econòmics com Intervenció han explicat a Creu Roja "com s'han de presentar les coses". També va fer èmfasi que els convenis es paguen via transferència bancària i mai amb diner en metàl·lic.

Per la seva banda, Creu Roja de Girona va negar irregularitats econòmiques a l'assemblea del Pla de l'Estany. Mitjançant un comunicat, l'organització va assegurar que compta amb tota la documentació sobre la gestió econòmica i que tant la supervisió interna com l'Auditoria independent que analitza els comptes no ha detectat cap irregularitat. Per altra banda, van ressaltar que "en tot moment" s'ha complert amb les activitats concertades amb l'Ajuntament de Banyoles i el Consell Comarcal del Pla de l'Estany.