29 de juliol de 2013
29.07.2013

L'Ajuntament de Palafrugell vol posar en marxa un autobús urbà

Tindria una quinzena de parades i uniria diferents indrets del poble i també els nuclis de Callella i Llafranc

29.07.2013 | 09:14

L'Ajuntament de Palafrugell vol posar en marxa un bus urbà que recorri tot el municipi amb una quinzena de parades.

La idea va sorgir arran del compromís d'unir el nou centre comercial Costa Brava Boulevard que s'està construint als afores de la vila i el nucli urbà. L'Ajuntament vol aprofitar aquesta idea per portar-la un pas més enllà i fer línies de tranport urbà per tota la vila, que té uns 23.000 habitants segons el padró municipal.

Segons va detallar el regidor de Policia Local i Protecció Civil, Lluís Pujol, l'Ajuntament de Palafrugell va decidir que uniria el poble amb el centre mitjançant un servei de bus. No obstant això, el consistori va decidir fer un pas més i oferir un servei complet a tots els ciutadans del poble.
El nou servei també permetria connectar directament amb Calella, Llafranc, Torroella de Montgrí, la Bisbal d'Empordà o Girona. Des del consistori apunten que el bus podria entrar en funcionament aquest mateix estiu i que comptarà amb unes 14 parades tals com el CAP, la comissaria dels Mossos d'Esquadra o els centres escolars.

En principi, el consistori s'ha de reunir amb Sarfa avui per acabar d'enllestir els últims serrells tècnics i determinar quin serà el recorregut definitiu i les parades. De moment, Pujol ja va avançar que els autobusos passaran cada mitja hora i que el servei funcionarà durant tot l'any. "El bus urbà també permetrà connexions directes amb Calella, Llafranc i coincidirà amb els horaris d'obertura i tancament del centre comercial perquè ningú tingui problemes a l'hora de desplaçar-se", va apuntar.

Segons el regidor, aquest servei és "necessari" perquè el poble ja compta amb 23.000 habitants.

"És un municipi prou ampli per poder mantenir un autobús d'aquestes característiques", va valorar. Des del consistori asseguren que aquest nou servei canviarà l'entrada dels autobusos que hi havia fins ara, instal·lada per la zona de Mont-ras. "Ara els vehicles entraran per La Fanga i això suposarà oferir un servei interurbà perquè unirà el poble amb altres localitats gironines com la Bisbal d'Empordà, Palamós o Girona", va afegir. D'altra banda, els usuaris podran adquirir un bonobus més econòmic. Ara fa uns set anys, el poble ja va intentar tirar endavant un projecte similar, que va fracassar. "Va ser una prova pilot que no va funcionar perquè es tardava una hora a moure's d'una punta a l'altre del poble, ara això ho canviarem",

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema