13 de setembre de 2013
13.09.2013
40 Años
40 Años

El Parlament insta el Govern a decidir ara si vol fer el nou Trueta

El Govern hauria de fer públic com a molt tard el 2014 quin és el futur per a l'hospital i també per al campus de salut

13.09.2013 | 07:24
El Govern hauria de dir abans de final d´any quin és el futur del Trueta.

La comissió de salut del Parlament de Catalunya ha aprovat una resolució que insta el Govern a decidir abans que acabi l'any si vol fer el nou hospital Josep Trueta de Girona o no. Segons la resolució, el Govern hauria de fer públic com a molt tard el 2014 quin és el futur per a l'hospital i també per al campus de salut assistencial, docent i d'investigació que l'anterior projecte suspès per motius pressupostaris preveia al costat del centre hospitalari. La comissió també reclama al Govern que estudiï i decideixi en els propers tres mesos si amplia de 12 a 24 hores durant els 365 dies de l'any el servei d'hemodinàmica de l'hospital Trueta, una unitat que atén la majoria d'infarts de la demarcació.

El Parlament ha instat el Govern a decidir abans de final de 2013 si pensa fer el nou hospital Josep Trueta. Ha estat a instàncies d'una resolució presentada pel grup socialista. "Volem saber si el Govern vol o no vol el nou Hospital Josep Trueta", ha indicat la diputada socialista i exconsellera de Salut, Marina Geli.

El Parlament també ha aprovat la continuïtat de l'empresa pública Institut d'Assistència Sanitària (IAS) que obliga el Govern a presentar el pla de cooperació entre l'hospital de Santa Caterina i el Josep Trueta.

La Comissió de salut també ha aprovat una proposta de resolució presentada pel grup socialista, amb una esmena d'ERC, que insta el Departament de Salut a estudiar si recupera, també abans que acabi l'any, el servei d'urgències 24 hores a Camprodon, així com el transport sanitari i l'atenció especialitzada, presencial i consultiva a tots els centres de la comarca, especialment al CAP de Ripoll.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook