El web de serveis periodístics als ajuntaments "Canalajuntament.cat" celebra aquest juliol el segon aniversari. El projecte es va gestar el 2011 en el marc de la primera edició del postgrau en Producció periodística multimèdia de la Universitat Oberta de Catalunya i l'Agència Catalana de Notícies. Concretament, va ser el treball final de Post Grau del llagosterenc Marc Sureda. Després d'una fase pilot d'un any, "Canal Ajuntament" supera els 3.500 usuaris registrats, la majoria alcaldes, regidors, tècnics municipals i periodistes, que reben cada setmana un butlletí per correu electrònic amb totes les notícies i notes de premsa relacionades amb els ajuntaments de Catalunya. El web té 2.500 visites diàries i 5.000 seguidors a Twitter.

En aquests dos anys s'han publicat 5.300 notes de premsa i unes 5.000 notícies relacionades amb l'actualitat municipal dels ajuntaments catalans. L'objectiu principal de "Canal Ajuntament" és fer visibles les actuacions dels 947 municipis de Catalunya i convertir-se en un punt de trobada per a l'intercanvi d'experiències entre els responsables polítics i els tècnics municipals.

De moment hi ha una trentena de municipis subscrits i el canal ofereix serveis com ara la publicació íntegra de les notes de premsa i la seva dinamització a les xarxes socials i la redacció de notes premsa per a municipis petits. Precisament una de les novetats que incorpora el web és el que els seus responsables anomenen Factoria de Notes de premsa. Es tracta d'un servei de redacció de notes de premsa de baix cost a través d'un qüestionari en línia a disposició dels ajuntaments de menys de 5.000 habitants.

El portal també incorpora un Mapa 2.0 dels ajuntaments de Catalunya que permet consultar els comptes oficials de Twitter i Facebook dels consistoris. Els responsables del projecte treballen per actualitzar el mapa a curt termini amb els comptes d'altres xarxes socials com Youtube, Instagram o Pinterest.