Cinc empresaris de Blanes i Girona han sigut denunciats pels Mossos d'Esquadra després de defraudar 39.598 euros a la companyia elècrtica. El passat mes de febrer, els Mossos d'Esquadra van rebre una denúncia en la qual es detallava que tres càmpings i dos bars de Blanes i un gimnàs de Girona tenien el comptador manipulat amb l'objectiu de reduir fraudulentament el consum elèctric. Aquesta manipulació l'estaria duent a terme un operari -un antic treballador d'una empresa subcontractada per Endesa- a canvi d'una compensació econòmica que oscil·lava entre els 2.500 i els 3.000 euros.

Aquesta tipologia de defraudació consisteix a col·locar una resistència shunt paral·lela al circuit que mesura les dades del comptador per tal que la major part del fluid elèctric no pugui ser detectat per la companyia. Per dur a terme aquesta operació, l'operari havia de treure el precinte dels comptadors per poder-hi col·locar la resistència. Així doncs, el 19 d'agost els Mossos d'Esquadra, conjuntament amb inspectors de l'empresa Endesa, van fer onze entrades en establiments de Blanes, Girona i Hostalric.

El resultat va ser la detecció d'aquests tres càmpings i dos bars de Blanes i un gimnàs de Girona, que tenien alterat el sistema que mesura el consum elèctric. Quatre d'aquestes empreses disposaven del mateix sistema de defraudació -la col·locació de la resistència shunt- mentre que les altres dos tenien un sistema diferent.

Els cinc propietaris van ser denunciats i també el tècnic que els va col·locar els defraudadors, un home de 30 anys i veí de Tordera que havia treballat per a una empresa subcontractada per Endesa.