18 de febrer de 2015
18.02.2015

La Diputació destina 2 milions d'euros a accions esportives i socials

Els dos diputats exsocialistes Pia Bosch i Pere Albó s'abstenen perquè el govern de CiU afirma que no "és possible" doblar l'import

19.02.2015 | 07:08
ERC i PSC van votar a favor de la proposta del govern de CiU.

La Diputació de Girona va decidir ahir destinar un paquet d'ajudes d'1.995.800 euros per a accions socials, esportives i culturals durant aquest 2015. La partida més gran es destinarà a subvencionar la promoció i el foment de l'activitat fisicoesportiva, amb un pressupost global d'1.325.000 euros. Es tracta de donar suport a l'esport mitjançant diverses línies d'actuació, entre les quals hi ha el suport econòmic directe per mitjà de subvencions.

Les ajudes tindran un import màxim del 50% del pressupost de l'activitat, i hi poden optar les entiatts esportives vinculades al futbol, bàsquet, bàsquet amb cadira de rodes, hoquei sobre patins, hoquei sobre gel, handbol, tennis de taula, judo i gimnàstica artística, entre d'altres.

També es va aprovar una línia d'ajuts adreçada a ajuntaments i entitats per a projectes d'acció social: manteniment de centres municipals d'adults i centres d'educació especial, projectes de cooperació al desenvolupament i projectes de sensibilització. En total, s'hi han destinat 595.000 euros, i l'import màxim que es concedirà als ajuntaments i a les organitzacions no lucratives beneficiaris serà de 15.000 euros. Hi poden optar les activitats inclusives adreçades a col·lectius vulnerables: les accions comunitàries i de lluita contra l'exclusió social i el foment de la inserció sociolaboral de persones usuàries de serveis socials d'atenció especialitzada.

Els diputats exsocialistes Pia Bosch i Pere Albó es van abstenir perquè van demanar que la partida social es dobli. El vicepresident de la Diputació, Miquel Noguer, va dir que de moment "no és possible" fins que no es faci la liquidació de l'any passat, però ja va recordar que al programa "Salut i crisi" del Dipsalut s'hi va afegir un milió d'euros addicional.

Les bases i la convocatòria de subvencions en règim de concurrència competitiva per a edicions dels centres i instituts d'estudis locals i comarcals per l'any 2015 i per a les activitats d'aquests són la tercera i la quarta branca d'aquest paquet d'ajudes, i tenen un pressupost de 60.000 euros i 15.000 euros, respectivament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema