22 de febrer de 2015
22.02.2015

El fort vent deixa ratxes de fins a 144 km/h a Portbou

L'alerta per vent ja ha estat desactivada

22.02.2015 | 22:04

L'episodi de vent d'aquest diumenge ha deixat ratxes de fins a 144 km/h a Portbou. Els Bombers de la Generalitat han fet aquest diumenge unes 60 sortides relacionades amb les fortes ventades arreu de Catalunya. La majoria d'actuacions s'han fet a la Regió Metropolitana Nord -comarques del Maresme, Vallès Oriental i Occidental- amb 41 serveis per retirar elements a punt de caure com arbres, branques, semàfors, pals de llum, anuncis publicitaris, semàfors, persianes, teles asfàltiques o uralites. No hi ha hagut cap ferit. La resta d'actuacions s'han repartit per Girona (11), la Regió Metropolitana Sud (4) i Lleida (2). Segons dades del Servei Meteorològic, destaquen registres com els 144 km/h de Portbou, els 126 km/h del Santuari de Queralt o els 79 km/h de la Bisbal d'Empordà.

A alta muntanya també s'han superat àmpliament els 100 km/h com en el cas de Salòria (115 km/h) o Boí (108 km/h). A Barcelona ciutat les ratxes s'han mogut entre els 50 i 70 km/h i el telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 21 trucades per incidències relacionades amb el vent a la capital catalana. La majoria de casos han estat per mobiliari urbà malmès per una ventada que ha baixat molt d'intensitat a partir de primera hora de la tarda. Segons l'SMC, aquesta nit les fortes ratxes quedaran restringides a les comarques del Pirineu.


Entre 3 i 10 centímetres a cotes baixes del Pirineu

La nevada ha estat intensa aquest nit i matinada a gran part del Pirineu i ha arribat fins a diverses zones del Prepirineu. Els gruixos més importants superiors als 50 centímetres s'han registrat a l'Aran i Pallars Sobirà, tot i que també ressalten registres més modestos -entre 3 i 10 centímetres- en poblacions com la Seu d'Urgell, Esterri d'Àneu, Llívia, Puigcerdà, Guardiola de Berguedà, Saldes, Sant Pau de Segúries, Tremp o Gombrèn. Segons Protecció Civil, es manté la prealerta del Neucat ja que la neu pot fer acte de presència a qualsevol cota a les comarques del Pirineu i Prepirineu, es pot donar el fenomen del torb a alta muntanya i acumular-se més de 20 centímetres per sobre dels 1.200 metres al vessant nord.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema