processó del sant enterrament.Les vestes, desfilant pel Barri Vell.Els Manaies, a les escales de la Catedral. La plaça de la Catedral, plena a vessar. Els passos van fer el seu recorregut després d'haver-se mostrat tot el dia a la plaça de la Catedral.

"Estic impressionada, no m'esperava trobar això. A casa meva, a la República Txeca, no tenim res que s'hi assembli. Hi participen grans i petits, i dóna la impressió que tota la ciutat ho contempla perquè segur que tothom hi té un familiar o amic. Em sembla una manera molt bona manera de reflexionar i pregar conjuntament. Mentre veus desfilar els passos, has de pensar, per força, en tot el que li va passar a Crist". Equipada amb una bona càmera de fotos, l'Eliska, turista txeca de visita al seu xicot gironí, es mostrava sorpresa i commoguda per la processó del Sant Enterrament, que ahir va recórrer, com cada Divendres Sant, els carrers de Girona.

Amb l'evolució turística de la ciutat, la Processó atrau cada cop més mirades. I ahir, un temps primaveral i la decisió d'avançar-la una hora -va començar a les nou en lloc de les deu de la nit- va fer que tingués més espectadors que mai, especialment entre els més menuts. De fet, durant tot el dia es van veure curiosos, passejants i turistes que no deixaven de contemplar -i fotografiar- els passos, que es podien veure a la plaça de la Catedral.

Els manaies van sortir puntuals de la Catedral, a les nou del vespre, quan acabaven de desaparèixer els últims vestigis de llum del dia i començava a brillar una lluna pràcticament plena. Abans, a les set de la tarda, el maniple havia sortit per anar a recollir el pendonista. Després que els Manaies baixessin les escales de la Catedral, van desfilar la resta de confraries: la de Jesús i els Nens, la de Sant Honorat, Sant Isidre Llaurador i Sant Galderic, Confaria de Jesús Crucificat, del Silenci, la de la Santa Faç, la Passió, Arxiconfraria de la Passió i Mort de Nostre Senyor Jesucrist, l'Arxiconfraria de la Purísima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, la Confraria del Davallament, la de la Mare de Déu dels Dolors, la del Sant Sepulcre i la Guàrdia del Sant Sepulcre.

Al final, abans de l'escorta a cavall, van sortir tots els membres de la Junta de Confraries de la Setmana Santa de Girona. Acompanyant la desfilada hi havia l'orquestra Xarabanda Band i la banda musical Vilafamés.

La Processó va recórrer els carrers del Barri Vell, plens a vessar, i va acabar de nou a la Catedral, on es van retre els honors a la Santa Creu i, després de la pregària del Bisbe, Francesc Pardo, els participants van entonar el cant del Crec en un Déu fins a la benedicció final.

La Processó d'enguany va ser molt especial, sobretot, per als Manaies, que han celebrat el 75è aniversari de la seva fundació. Per això, enguany han estrenat penó i el pendonista ha estat Josep Oller Mató, de 96 anys, que va participar en la primera desfilada l'any 1940.