Antoni Lorente té per davant una tasca gens fàcil. Arreglar la crisi del PSC a Lloret de Mar -els tres regidors que tenia el partit l'han deixat i han passat a ser no adscrits- i aconseguir uns bons resultats en les municipals. Lorente, que forma part per primer cop de la llista electoral i professionalment es dedica al sector immobiliari, tindrà feina a reedificar el PSC.

Vaja marron li han encolomat.

Doncs sí, però amb ganes i il·lusió estic segur que tirarem endavant.

Li fa pena veure l'Ajuntament sense ni un sol regidor del PSC?

Evidentment, però les circums?tàncies ens hi han portat. Ara hem de procurar pel partit, per la gent de Lloret i per Lloret mateix. Unes persones van prendre determinada decisió i ens toca tirar endavant.

S'han passat a Avancem però es continuen considerant socialistes.

Quan un és socialista ha de treballar per unes idees socialistes i creure en el projecte del partit socialista.

Fora del PSC no hi ha socialisme?

Entenc que un socialista ha de tenir valors socialistes, i si els té, ha d'estar al PSC.

Veu possible un futur pacte amb Avancem?

El PSC vol el millor per a Lloret, treballar perquè la ciutat canviï la seva dinàmica de malestar social. Per tant, tot el que sigui bo per Lloret ho acceptarem, sense partidismes de cap classe.

El PSC ha deixat de ser plural?

No, estem oberts a tothom que vol treballar, que vol fer política municipal al costat de la gent. Qui té ganes i il·lusió i vol apropar-se al PSC sempre serà benvingut.

Firmaria treure tres regidors?

Nosaltres treballem per gua?nyar. Volem que a Lloret hi hagi d'una vegada política de carrer i no de despatx. Una política amb la gent. Si treiem tres regidors no passa res, haurà sigut la decisió de la gent. Però l'objectiu és governar.

Home, això seria una sorpresa majúscula.

Potser sí, però ens proposem que tothom tingui una vida digna. Si governem, ho farem a peu de carrer, a Lloret la política actual s'està fent per sobre del ciutadà i això és un error. Hem d'anar a casa dels ciutadans, apropar-nos-hi. L'Ajuntament és la casa de tots, no de cap polític.

Creu que Lloret té bona imatge al món?

No sé si tenim la imatge correcta, jo crec que entre tots l'hem de canviar, la marca Lloret ha de ser més potent.

Com es pot fer compatible turisme i veïns?

Parlant, dialogant amb tothom. No hem de perdre de vista que l'oci nocturn és també una activitat econòmica. Es pot fer compatible amb el descans veïnal, però cal parlar amb la gent, que hi hagi aportació d'idees.

Què criticaria de l'actual equip de govern?

No m'agrada criticar, sóc constructiu. Però si haig de destacar alguna cosa, trobo que s'ha distanciat massa del ciutadà. A Lloret falta més transparència i més participació ciutadana.